Прокурор у Гаазі кваліфікує дії Росії як воєнні злочини і злочини проти людства

23:22 28 лютого 2022 р.

Фото до новини

Прокурор Міжнародного кримінального суду в Гаазі Карім Хан (Karim Asad Ahmad Khan QC, Велика Британія) розслідуватиме злочини Росії проти України. Дії окупанта він кваліфікує, як воєнні злочини та злочини проти людства.

Про це йдеться у заяві Каріма Хана, пише Dailylviv.com.

"Я впевнений, що є обґрунтовані підстави вважати, що в Україні були вчинені як воєнні злочини, так і злочини проти людства стосовно подій, які вже були оцінені під час попередньої експертизи Офісом. Враховуючи розширення конфлікту останніми днями, я маю намір, щоб це розслідування також охопило будь-які нові імовірні злочини, що підпадають під юрисдикцію мого Офісу, які вчиняються будь-якою стороною конфлікту на будь-якій частині території України", - сказав прокурор.

Прокурор зазначив, що він уважно стежить за ситуацією в Україні та закликав до дотримання норм міжнародного гуманітарного права.

"Я вже доручив своїй команді вивчити всі можливості збереження доказів. Наступним кроком є ​​продовження процесу пошуку та отримання дозволу від Палати попереднього провадження Суду на відкриття розслідування. Альтернативний шлях, викладений у Статуті, який міг би ще більше пришвидшити розгляд справи, – це передати державу-учасницю МКС ситуацію до мого офісу, що дозволить нам активно й негайно приступити до незалежних та об’єктивних розслідувань Управління", - додав Карім Хан.

Він додав, що наступним кроком є ​​продовження процесу пошуку та отримання дозволу від досудової палати суду на відкриття розслідування

Нагадаємо, прокурор Міжнародного кримінального суду в Гаазі Карім Хан (Karim Asad Ahmad Khan QC, Велика Британія) зазначив, що має право розслідувати воєнні злочини Росії, скоєні в Україні.

Російських окупантів очікує Харківський трибунал, - міністр оборони

Підрозділи найбільш боєздатних з’єднань ЗС Білорусі розпочали переміщення до держкордону України на волинському напрямку

ЄС уперше в історії активізує директиви тимчасового захисту – українські біженці отримають захист до 12 місяців

НАТО продовжує нарощувати допомогу Україні: поставляє системи протиповітряної та протитанкової зброї

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів