Світ зібрав уже 800 тис підписів під петицією за новий Нюрнберг над Путіним. Потрібно ще 200

19:59 19 березня 2022 р.

Фото до новини

Колишні прем'єр-міністри Великобританії Гордон Браун та сер Джон Мейджор, а також інші британські політики, юристи, науковці та громадські діячі наполягають на створенні нового міжнародного трибуналу для розслідування дій президента Росії Владіміра Путіна та його оточення, пов'язаних із російським озброєним вторгненням в Україну.

Наразі під петицією в інтернеті, авторами якої стали 140 людей, зібрано майже 800 тисяч підписів. Документ відкритий для підписання людям з усього світу.

Про це повідомило Радіо Свобода, пише Dailylviv.com.

Авторами петиції про створення міжнародного судового органу на зразок Нюрнберзького трибуналу, створеного державами-переможницями після Другої світової війни для суду над нацистськими військовими злочинцями, стали 140 людей. Наразі під петицією в інтернеті зібрано майже 800 тисяч підписів, документ від 14 березня 2022 року відкритий для підписання людям з усього світу.

Міжнародний кримінальний суд зараз уже веде розслідування проти Путіна за підозрою у військових злочинах в Україні, однак його можливості, як зазначає Бі-бі-сі, обмежені: притягти будь-кого до відповідальності буде неможливо без санкції Ради безпеки ООН, а Москва, напевно, накладе вето на будь-яку подібну резолюцію.

Нюрнберзький трибунал було створено після беззастережної капітуляції Німеччини за умов окупації союзниками її території.

Раніше цього тижня президент США Джо Байден назвав Путіна військовим злочинцем. Гордон Браун погодився з цією оцінкою, зазначивши, що Росія, судячи з усього, невибірково бомбардує в Україні цивільних осіб, що є військовим злочином. В Україні за три тижні бойових дій зруйновано велику кількість житлових будинків та інших цивільних об'єктів, загинули сотні мирних жителів. При цьому Міноборони Росії стверджує, що завдає ударів лише по військових об'єктах, а українських військових звинувачує в тому, що вони використовують мирних жителів як "живий щит".

Заклик України створити новий трибунал у Нюрнберзькому стилі , щоб притягнути Путіна та його оточення до особистої відповідальності за міжнародний злочин агресії, набирає обертів, повідомляє міжнародне співтовариство AVAAZ, яке проводить кампанії задля впливу на політиків. Додамо мільйон голосів, щоб судити Путіна, і Avaaz працюватиме з відомими міжнародними юристами, щоб донести наш заклик до всіх ключових урядів. Кожен голос має значення – увійдіть в один клік і поділіться з усіма!

Президент затвердив делегацію юристів, яка поїде в Гаагу на суд Путіна

Прокурор у Гаазі кваліфікує дії Росії як воєнні злочини і злочини проти людства

Пишіть у Гаагу про військові злочини російських окупантів проти цивільного населення: будь-якою мовою

Російські окупанти почали вчиняти злочини проти людяності, - міністр оборони

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів