Президент затвердив делегацію юристів, яка поїде в Гаагу на суд Путіна

19:59 6 березня 2022 р.

Фото до новини

6 березня Президент України підписав указ "Про делегацію України для участі в усних слуханнях Міжнародного Cуду ООН щодо звинувачень у геноциді відповідно до Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього (Україна проти Російської Федерації)".

Згідно з Указом утворено делегацію України для участі в усних слуханнях Міжнародного Cуду ООН щодо звинувачень у геноциді відповідно до Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього (Україна проти Російської Федерації), 7 – 8 березня 2022 року, м. Гаага, Королівство Нідерланди.

До делегації увійшли:

КОРИНЕВИЧ Антон Олександрович  – Постійний Представник Президента Україна в Автономній Республіці Крим, глава делегації, агент України

ЗОЛОТАРЬОВА Оксана Вадимівна – директор Департаменту міжнародного права Міністерства закордонних справ України, заступник глави делегації, заступник агента України

ЗЕРКАЛЬ Олена Володимирівна – Надзвичайний і Повноважний Посол

КАЧКА Тарас Андрійович – заступник Міністра економіки України – Торговий представник України.

"Дозволити главі делегації залучати в установленому порядку для забезпечення роботи делегації України представників державних органів, адвокатів, радників, експертів і технічних працівників.

2. Главі делегації здійснювати із залученням представників державних органів підготовку та подання визначених Міжнародним Cудом ООН процесуальних документів, позиційних, доказових та інших матеріалів.

3. Кабінету Міністрів України забезпечити фінансування витрат, пов’язаних із участю делегації України у слуханнях Міжнародного Cуду ООН щодо звинувачень у геноциді відповідно до Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього (Україна проти Російської Федерації)", - йдеться в Указі.

Прокурор у Гаазі кваліфікує дії Росії як воєнні злочини і злочини проти людства

Російських окупантів очікує Харківський трибунал, - міністр оборони

Пишіть у Гаагу про військові злочини російських окупантів проти цивільного населення: будь-якою мовою

Окупанти випустили 8 ракет по Вінницькому аеропорту і військовій частині. Термінове звернення Президента

Росія вже втратила понад 11 тисяч своїх загарбників української землі

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів