Два плани України у зв'язку з новим вторгненням Росії, - міністр

10:17 23 лютого 2022 р.

Фото до новини

Якщо нам не вдасться зупинити російську агресію в Україні сьогодні, завтра військова потуга РФ буде застосована в будь-якому регіоні світу.

Заява МЗС України у зв’язку із рішенням Ради Федерації РФ щодо використання ЗС РФ за кордоном, яку Dailylviv.com подає з посиланням на сайт МЗС:

"22 лютого Рада Федерації РФ дозволила використання збройних сил РФ за кордоном під приводом «захисту» російського населення на тимчасово окупованих територіях України в Донецькій та Луганській областях.

Визнання та підтримка Москвою так званих «Л/ДНР» у порушення суверенітету та територіальної цілісності України є міжнародно-протиправними та розцінюються Україною як акт збройної агресії.

Міжнародне право забороняє агресію, а суверенітет і територіальна цілісність України забезпечені та гарантовані засадничими нормами і принципами міжнародного права та низкою основоположних міжнародних інструментів, в тому числі Статутом ООН, Гельсінкським Заключним актом Наради з безпеки та співробітництва в Європі від 1975 року, Меморандумом про гарантії безпеки у зв’язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї від 1994 року, численними зобов’язаннями Росії за двосторонніми договорами між Україною та Російською Федерацією.

Україна закликає міжнародне співтовариство вжити проти агресора невідкладних і жорстких заходів. Відсутність рішучих дій з боку міжнародного співтовариства лише розв’язує руки Кремлю.

Якщо нам не вдасться зупинити російську агресію в Україні сьогодні, завтра військова потуга РФ буде застосована в будь-якому регіоні світу".

Українська влада не має планів з евакуації мешканців Маріуполя чи Харкова у зв'язку з новим витком російської агресії. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у ході спільної пресконференції з держсекретарем США Ентоні Блінкеном.

Він зазначив, що Україна має два плани: дипломатію або війну.

"План А полягає в тому, щоб використовувати всі інструменти дипломатії для стримування Росії і запобігання подальшій ескалації. А якщо це не вдасться, план Б — боротися за кожну п'ядь нашої землі, за кожне місто та кожне село. Боротися до перемоги, звісно", — наголосив Кулеба.

Україна не має наміру просуватися на окуповані території силовим шляхом – секретар РНБО

Сьогодні розпочався призов резервістів від 18 до 60 років: їхні дії

Cанкції замість дипломатії: Вашингтон не розмовлятиме з Москвою, яка воює в Україні

В Україні розпочнеться призов резервістів в особливий період

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів