Cанкції замість дипломатії: Вашингтон не розмовлятиме з Москвою, яка воює в Україні

07:24 23 лютого 2022 р.

Фото до новини

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що його зустріч з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим, що була запланована на четвер, не відбудеться.

Про це повідомляє Держдепартамент США, пише Dailylviv.com.

"Минулого тижня я погодився зустрітися з міністром закордонних справ Сергієм Лавровим цього тижня, 24 лютого, щоб обговорити стурбованість наших країн про європейську безпеку, але тільки якщо Росія не вторгнеться в Україну. Зараз ми бачимо, що вторгнення починається, і Росія продемонструвала заперечення дипломатії, зараз немає сенсу у цій зустрічі", - сказав Блінкен на брифінгу за результатами перемовин з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою у Вашингтоні у вівторок.

За словами Блінкена, всі союзники та партнери погодилися з цим.

– Я надіслав міністру закордонних справ Лаврову листа, в якому повідомив про рішення, – повідомив Ентоні Блінкен.

– Ми будемо продовжувати наші дії в координації з союзниками та партнерами, зважаючи на дії Росії. Але ми не дозволимо РФ претендувати на дипломатію, коли вона стрімко рухається шляхом конфлікту та війни, - наголосив державний секретар США Ентоні Блінкен

Нагадаємо, що 20 лютого, у Білому домі повідомляли, що спочатку відбудеться зустріч Блінкена та Лаврова, а згодом ще й президентів США та Росії - Джо Байдена та Владіміра Путіна. За умови якщо, не станеться повномасштабного вторгнення в Україну.

А 21 лютого Росія визнала так звані “ДНР” та “ЛНР” і почала заводити на цю тимчасово окуповану територію України свої регулярні війська.

- Якщо Росія продовжить агресивні дії проти України, вона зіткнеться з масивними наслідками", - сказав Ентоні Блінкен журналістам за підсумками переговорів у Вашингтоні з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою. - Про це чітко заявили не лише США, але практично всі наші союзники та партнери.

Він зазначив, що такі дії Москви призведуть до посилення НАТО в Європі, Україні буде надано додаткову допомогу у сфері безпеки, а також дипломатичну, політичну, економічну та гуманітарну підтримку.

А прес-секретар Білого дому Джен Псакі сказала на брифінгу, що США розраховують на те, що вже оголошені санкції стануть стримуючим фактором, а запровадження додаткових може не знадобитися.

Росія порушила суверенітет і територіальну цілісність України, - Президент

В Україні розпочнеться призов резервістів в особливий період

Персонал генконсульства РФ у Львові також буде евакуйований у Росію

Зеленський вірить, що не буде війни потужної і широкої ескалації з боку Росії проти України

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів