Міноборони Польщі не підтверджує порушення повітряного простору країни літаком з Росії

00:18 22 березня 2022 р.

Фото до новини

Інформацію про порушення повітряного простору Польщі російським винищувачем-бомбардувальником оприлюднив 21 березня український журналіст Юрій Бутусов.

Міністерство національної оборони Польщі не підтверджує інформацію, яку у понеділок, 21 березня, опублікував у соцмережах український журналіст Юрій Бутусов. Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com.

«Міністерство оборони не підтверджує інформацію про порушення повітряного простору Польщі. Збройні сили Польщі проводять моніторинг ситуації та вживають необхідних засобів для забезпечення безпеки держави. Водночас повідомляємо, що в актуальній ситуації та зі зрозумілих причин ми не будемо надавати деталі, які би дозволили ідентифікувати незнаходження залучених систем, за допомогою яких ми ведемо спостереження», - повідомляє Міноборони Польщі. Заяву публікує видання «Rzeczpospolita» на своїй інтернет-сторінці.

Нагадаємо, 21 березня український журналіст Юрій Бутусов написав у соцмережах: «Сьогодні, о 13:15 російський винищувач-бомбардувальник пролетів над українською Волинню і зайшов у повітряний простір Республіки Польща. Інформація підтверджена даними радарів, наші союзники теж зафіксували переліт. Інцидент стався одразу після заяви польської влади про можливе відправлення польських миротворців в Україну задля забезпечення безпеки мирних жителів. Росія провокує зіткнення з військовими силами НАТО».

Російський бомбардувальник зайшов у повітряний простір Польщі з Волині

Президент Швейцарії відвідав польсько-український кордон

США обговорюватимуть польську пропозицію у справі миротворчої місії в Україні

Українці покинули літак у польському аеропорті вартістю десятки мільйонів доларів

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів