США обговорюватимуть польську пропозицію у справі миротворчої місії в Україні

00:24 22 березня 2022 р.

Фото до новини

А ключовою темою перемовин у Варшаві будуть біженці.

Речниця Білого дому додала, що це буде темою запланованого на четвер, 24 березня, саміту НАТО з участю президента США Джо Байдена.Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com.

«Ми будемо обговорювати польську пропозицію у справі миротворчої місії в Україні», - заявила речниця Білого дому Джен Псакі. Псакі додала, що це буде темою запланованого на четвер, 24 березня, саміту НАТО з участю президента США Джо Байдена. Речниця Білого дому додала, що Сполучені Шати не мають наміру висилати в Україну американські війська.

«Президент дуже чітко сказав, що не буде висилати американських солдатів боротися з російськими солдатами, і що це не лежить в нашому інтересі. Але ми будемо продовжувати обговорювати різні ідеї, також цю», - так Джен Псакі відповіла на запитання про пропозицію Польщі вислати до України миротворчу місію. Як додала, «за кулісами точаться дискусії», але позиція США у справі невисилання в Україну американських військових ймовірно не зміниться

У контексті візиту президента США Джо Байдена до Польщі Джен Псакі наголосила, що ключовою темою будуть біженці. На запитання про те, чи цей візит принесе якісь результати, Псакі відповіла ствердно.

«Результати завжди є при таких візитах. Але ми допрацьовуємо деталі візиту і того, що президент буде робити у Польщі. Безперечно, він зустрінеться зі своїм відповідником і подякує йому за зусилля та працю, яку Польща вкладає у допомогу біженцям», - сказала речниця Білого дому.

Більше деталей візиту Джо Байдена до Польщі оприлюднить у вівторок радник президента США у справах національної безпеки Джейк Салліван. Президента США Джо Байдена під час його візиту до Польщі буде супроводжувати очільник оборонного відомства Ллойд Остін.

Російський бомбардувальник зайшов у повітряний простір Польщі з Волині

Міноборони Польщі не підтверджує порушення повітряного простору країни літаком з Росії

Президент Швейцарії відвідав польсько-український кордон

Данія готова відправити в Україну війська в рамках миротворчої місії

Миротворча місія НАТО має зупинити Путіна

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів