Данія готова відправити в Україну війська в рамках миротворчої місії

13:01 21 березня 2022 р.

Фото до новини

Міністр оборони Данії Мортен Бодсков заявив, що данський уряд готовий відправити в Україну війська в рамках миротворчої місії.

Як зазначає портал euroactiv, це була відповідь на пропозицію Польщі про необхідність такої місії в Україні, інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com.

«Уряд Данії готовий відправити війська в Україну в рамках миротворчої місії, якщо це може сприяти завершенню цієї кровопролитної війни», – сказав міністр оборони Данії Мортен Бодсков напередодні зустрічі міністрів оборони НАТО в Брюсселі 16 березня 2022 року.

«Ми маємо десятиліття досвіду такої роботи і я переконаний, що Данія може в цьому взяти участь і щось змінити», – додав він.

Міністр оборони також заявив про готовність посилити контингент у країнах Балтії, де вже присутні данські солдати та літаки. Він також нагадав, що після попередження генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберґа про те, що росія може застосувати біологічну або хімічну зброю в Україні, Данія надіслала обладнання, яке допомагає виявляти «такі звірства».

Оскільки Данія є членом НАТО, її солдати на сьогодні не можуть брати участь у війні, що відбувається в Україні, - пише euroactiv. Але, як додає видання, прем’єр-міністерка Метте Фредеріксен минулого тижня заявила, що для данських добровольців, які хотіли б воювати на боці української армії, «немає ніяких законних перешкод для поїздки в Україну».

Миротворча місія НАТО має зупинити Путіна

Наступний тиждень буде ключовим для дипломатичних зусиль стосовно України, - Польща

Голова ОБСЄ звинувачує у державному тероризмі Росію, яка атакувала Україну

Польща запропонувала ввести миротворців в Україну

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів