Анджей Дуда під час зустрічі з Джо Байденом буде домагатися постійної бази НАТО в Польщі

16:35 25 березня 2022 р.

Фото до новини

Джо Байден розпочав свій перший візит до Польщі, який безпосередньо пов'язаний із вторгненням рф до України та безпекою на східному фланзі НАТО.

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Заступник міністра національної оборони Войцєх Скуркєвич заявив, що президент Анджей Дуда під час зустрічі з президентом США Джо Байденом буде домагатися постійної бази НАТО в Польщі. У п’ятницю пополудні розпочався візит американського лідера до Польщі.

Войцєх Скуркєвич сказав, що польсько-американська співпраця на дуже високому рівні, а візит Джо Байдена до Польщі важливий, оскільки він відбувається під час війни в Україні:

«Польща стала фронтовою країною, як і весь східний фланг НАТО. Це дуже важливий візит. Бо ми сьогодні як Польща дуже сильно залучені у допомогу Україні. Зустріч президента Джо Байдена у Ряшеві із солдатами 82-ї повітрянодесантної дивізії США, яка відповідальна за дії у південно-східній Польщі, а також зустріч із президентом Анджеєм Дудою та інші важливі зустрічі, а також виступ президента Джо Байдена на Замковій площі є дуже важливим та очікуваним».

Президент США приземлився в аеропорту Ряшева близько 14:00. Це перший візит Джо Байдена до Польщі та чотирнадцятий візит президента США. Прибуття господаря Білого дому в Європу, зокрема до Польщі, безпосередньо пов’язане з російським вторгненням в Україну.

Президенти Польщі Анджей Дуда та Джо Байден із аеропорту Ясьонка поїдуть на зустріч з представниками організацій, які допомагають українським біженцям.

Потім окремо президенти відправляться до військових частин своїх країн, які там перебувають. Анджей Дуда – до 18-ї механізованої дивізії, а Джо Байден – до 82-ї повітряно-десантної дивізії. З присутністю президентів та американських військ у цьому регіоні пов’язують великі надії на підвищення рівня безпеки Польщі жителі Ряшева та міст поблизу кордону з Україною.

У суботу заплановані переговори президентів Анджея Дуди та Джо Байдена, а також візит на Національний стадіон, де американський лідер дізнається про дії Польщі для підтримки українських біженців.

Польща - новий Берлін. Промова Байдена у Варшаві увійде в історію

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів