Польща - новий Берлін. Промова Байдена у Варшаві увійде в історію

12:34 25 березня 2022 р.

Фото до новини

У суботній промові в Королівському замку президент Байден оголосить про початок ери титанічної боротьби між вільним світом і силами авторитаризму.

Про це інформує Rzeczpospolita, пише Dailylviv.com.

Кордон перемістився на 600 км, але проблема залишилася незмінною. У 1963 році у відомій промові в нинішній німецькій столиці Джон Ф. Кеннеді сказав: «Усі вільні люди, де б вони не жили, є громадянами Берліна, і тому я, як вільна людина, кажу: «Я берлінець!» . Через 24 роки в не менш відомій промові в тому ж місті Рональд Рейган закликав: «Пане Горбачов, знесіть цю стіну!» Американці сподіваються, що промова Байдена у дворі замку в суботу о 17:00 також увійде в аннали історії.

«Це буде промова про єдиний фронт, створений вільним світом, щоб підтримати український народ, притягнути Росію до відповідальності за жорстоку війну, яку вона веде, і захищати майбутнє на демократичних принципах», — кажуть джерела в Білому домі.

Те, що Байден обрав для такого виступу столицю Польщі, свідчить, наскільки війна в Україні перевернула міжнародний порядок з ніг на голову.

Наша інформація свідчить, що під час виступу Байдена має бути зроблена декларація про подальше посилення американської військової присутності в Польщі. З початку вторгнення в Україну кількість американських солдатів на східному фланзі НАТО зросла вдвічі (до 40 тис.), чверть з яких дислокується на річці Вісла.
Під час виступу Байдена має бути зроблена декларація про подальше посилення американської військової присутності в Польщі

Америка готується посилити свою присутність у Польщі, почасти через побоювання, що Путін, притиснутий до стіни поразкою української кампанії, призведе до ескалації конфлікту, включаючи загрозу нападу на нашу країну. Кілька днів тому про це з Дудою обговорював глава ЦРУ Вільям Бернс. Самі американці забезпечили свій контингент на Підкарпатті батареями «Патріот».

Але Байден також стоїть перед дилемою, як поводитись у разі застосування Кремлем зброї масового знищення (хімічної, біологічної) в самій Україні. Наразі американці суворо дотримуються принципу уникнення прямого втягування у війну: вони відкидали вимоги Польщі в цьому напрямку, зокрема миротворчу місію НАТО на Західній Україні чи передачу українцям 29 польських МіГів під американським прапором.

Зустріч президента з американськими солдатами, які беруть участь у місії в Польщі, має стати чітким сигналом Путіну, що перетин Росією кордонів НАТО спровокує конфлікт у глобальному масштабі.

Президент США Джо Байден прилітає до Польщі і відвідає Ряшів, що за 100 км від кордону з Україною

Польща прийняла більше біженців з України, ніж їх прибуло до всього ЄС у 2015 році

США приймуть до 100 000 українців, які втікають від війни - джерела

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів