НАТО розпочало реалізацію плану оборони Польщі і країн Балтії від нападу Росії

20:39 6 липня 2020 р.

Фото до новини

Це стало можливим після зняття Туреччиною-членом НАТО своїх минулорічних вимог до альянсу, повідомляє польська преса.

План оборони країн Балтії та Польщі був узгоджений на початку грудня 2019 року під час дводенного саміту НАТО в Лондоні. Але Туреччина не дозволила НАТО здійснити цей план у той час, вимагаючи визнання курдських комуністів в північній Сирії терористами.

Тепер турки зняли свої заперечення, - заявив представник французького міністерства оборони. Дипломат підкреслив, що плани вже кінцево узгоджені. «Політичне рішення є успіхом для всього НАТО», - заявив журналістам міністр оборони Литви Раймундас Каробліс.

План захисту Польщі, Литви, Латвії та Естонії був розроблений на їхнє прохання після захоплення Росією Криму в 2014 році.

«Як Альянс, ми стикаємося з погрозами і викликами з усіх стратегічних напрямків. Агресивна поведінка Росії є загрозою євроатлантичній безпеці; тероризм у всіх його формах і проявах залишається постійною загрозою для всіх нас. Ми прийняли рішення, щоб підвищити нашу готовність реагувати на будь-яку загрозу в будь-який час і з будь-якого напрямку. Ми відповідаємо, і ми відповімо збалансованим та відповідальним чином на розгортання Росією нових ракет середньої дальності, що призвело до краху угоди про повну ліквідацію ракет середньої дальності і що пов'язане зі значним ризиком для євроатлантичної безпеки», - йдеться в Лондонській декларації Північноатлантичного альянсу.

За матеріалами зарубіжної преси.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів