Американських військ в Україні не буде, - Байден

22:38 8 грудня 2021 р.

Фото до новини

Президент США Джо Байден в середу, 8 грудня, виключив можливість введення американських військ в Україну або одностороннього застосування сили проти Росії у відповідь на вторгнення в Україну.

Американський президент відповідав на запитання журналістів, виходячи з Білого дому до гелікоптера Marine One. На питання, чи припускає він введення американських військ в Україну, він відповів, що цей варіант «не розглядається» . Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com

Президент США Джо Байден в середу, 8 грудня, виключив можливість введення американських військ в Україну або одностороннього застосування сили проти Росії у відповідь на вторгнення в Україну. Він оголосив, що до п'ятниці оголосить дату зустрічі п'яти країн НАТО, у тому числі США, з представниками Росії щодо «занепокоєння» Москви щодо дій Альянсу.

Так Байден послався на свою відеоконференцію з президентом Росії Владіміром Путіним у вівторок, 7 грудня.

Американський президент відповідав на запитання журналістів, виходячи з Білого дому до гелікоптера Marine One. На питання, чи припускає він введення американських військ в Україну, він відповів, що цей варіант «не розглядається».

«Ми маємо моральний і юридичний обов’язок перед нашими союзниками у НАТО згідно зі статтею V. Це святий обов’язок. Це зобов’язання не стосується України», - сказав Джо Байден.

Він також заявив, що під час розмови з президентом Росії він погрожував йому застосуванням санкцій, «яких він ніколи раніше не бачив», скерування додаткових сил на східний фланг НАТО та озброєння України.

Також американський президент сказав, що у випадку нового російського вторгнення на Україну, він не має наміру «односторонньо» застосовувати силу проти Росії і додав, що це б залежало від дій інших членів НАТО.

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів