У суботу українських біженців обслужать на Національному стадіоні у Варшаві

18:55 16 березня 2022 р.

Фото до новини

Зараз біженці з України стоять у чергах, щоб отримати номер PESEL. Представники польської влади звертаються до громадян України з проханням подавати свої заявки дещо пізніше.

У суботу, 19 березня, почне діяти загальний пункт подання заявок на отримання ідентифікаційного номера PESEL – його відкриють на Національному стадіоні у Варшаві. Там обслуговуватимуть до 300 осіб на годину. Повідомлення про створення цього пункту розіслали користувачам мобільних мереж з українськими SIM-картками у польській столиці.

Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com.

Нагадаємо, що від середи, 16 березня, біженці з України можуть подати заявку на отримання в Польщі ідентифікаційного номера PESEL. Завдяки цьому вони зможуть користуватися соціальною допомогою, медичними послугами та системою освіти подібно, як громадяни Польщі.

У першій половині дня перед багатьма управліннями, – наприклад, у варшавському районі Воля, – сформувалися черги. Вони дещо зменшилися після закликів з боку чиновників та волонтерів, щоб подавати заявки у наступні дні, – каже бургомістр варшавського району Воля Кшиштоф Стшалковський:

«Я хотів би закликати всіх громадян України, які знайшли безпечний прихисток на території району Воля або взагалі Варшави, – якщо можуть мить почекати, якщо їхня ситуація стабілізована і вони не планують подорожі впродовж найближчих кількох днів, – щоб відклали візит у нашому управлінні, поки їхня ситуація це дозволяє. Я думаю, в перспективі найбільше кількох тижнів обслуговування буде зовсім плавним, а сьогодні юрбитися в чергах означає зайвий стрес».

Біженці з України: найсвіжіша статистика

Працевлаштування українців у Європі: список вакансій у Польщі, Угорщині, Словаччині, Румунії, Чехії, Молдові, Німеччині

Сумку зі всіма грошима, документами, телефоном у Львові повернули біженці

Канада готується забирати українських біженців з Польщі

Робоча віза в Канаді для емігрантів з України не є перепусткою до раю

Для людей з інвалідністю спростили перетин кордону

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів