Національний стадіон у Варшаві назвуть іменем видатного уродженця Львова. Не Станіслава Лема

13:31 6 жовтня 2021 р.

Фото до новини

Головний польський стадіон буде названо іменем видатного тренера Казимира Гурського, який народився у Львові і там розпочав свою футбольну кар’єру.

Урочиста церемонія надання імені відбудеться в неділю, 10 жовтня, під час свята футболу. Про це повідомив MonitorInfo, пише Dailylviv.com.

«У 2014 р. перед стадіоном з’явився пам’ятник, який нагадує про неймовірну історію Казимира Гурського. Цього року ми відзначаємо 100-річчя від дня народження видатного тренера. Разом із генеральним спонсором арени – «Польською енергетичною групою» ми вирішили назавжди пов’язати стадіон з легендою польського футболу», – заявив голова правління Національного стадіону Влодзімеж Доля.

Казимир Гурський народився 2 березня 1921 р. у Львові і там розпочав свою футбольну кар’єру. У 1952 р. він закінчив тренерський курс Вищої школи фізичного виховання в Кракові, а після завершення професійної кар’єри зайнявся тренерською діяльністю.

Він став тренером збірної Польщі в 1971 р., а в 1974 р. збірна Польщі посіла третє місце на чемпіонаті світу. У 1972 р. його команда завоювала золоту олімпійську медаль.

Цієї суботи у Львові освятять пам’ятник святому Івану Павлу ІІ

Линів зняла покривало з Моцарта-молодшого: у Львові відкрили пам'ятник

 

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів