Російське телебачення «ілюструє» фотографіями й відеозаписами з інших країн те, чого в Україні не було

19:42 6 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: podrobnosti.ua

«Examiner» скомпонував топ-15 фактів брехні РФ.

Телеканал «Інтер» інформує сьогодні, 6 липня, в повідомленні «Топ-15 фактів брехні Росії: Як на Донбас потрапив мексиканський морг і військові Дагестану (фото)»

«В останні роки Захід майже не звертав уваги на розвиток і зростання пропагандистської машини Росії, якій вдалося створити зомбовану масу людей, пише «Examiner». Українська народна революція розкрила це явище, коли контрольовані Кремлем ЗМІ буквально вибухнули в спробах створити альтернативну реальність для своїх аудиторій. 

Це стосується не тільки російських ЗМІ, а й полчищ платних тролів в блогах і соцмережах, які пишуть коментарі під статтями про Україну і поширюють ненависть і відверту брехню за всіма соціальними медіа.  Нижче представлені 15 найбільш обурливих фактів брехні про Україну, які не так давно було розвінчано: 

1. Фотографія, зроблена в Саудівській Аравії, була представлена в соцмережах у вигляді картинки зі Слов'янська 

2. Оброблена в «Фотошоп» фотографія ложно стверджує, що Донецьк був спалений українськими військовими. 

3. Фотографія з Китаю, котра була помилково представлена як картинка з Донбасу. 

4. Фотографія з Боснії поширювалася як помилковий доказ знущань українських силовиків над мирними жителями Донбасу. 

5. Жахливе відео з Дагестану в Росії, на якому російські військові скидають з БТРа тіла убитих ними повстанців, було помилково подано як кадри, зняті в українському Краматорську. 

6. Російське видання намагалося видати морг в Сьюдад-Хуарес у Мексиці за міський морг Слов'янська, нібито наповнений тілами українських військових. 

7. Держагенство «РИА Новости» фотографію вертольотів ООН в Африці брехливо представляє як фото українського вертольота ООН у Донецьку. 

8. Кадр з художнього фільму був представлений як фото дитини, батьки якої загинули через українських військових на Донбасі. 

9. Фото дитини, загиблої в Алеппо в Сирії було помилково представлено на популярному російському порталі як зображення дитини, убитої українськими військовими в Слов'янську. 

10. Фото дитини, убитогїпсихопатом в 2010 році в Криму, було помилково представлено в соцмережах як фото дитини, убитої українськими військовими на Донбасі. 

11. Фото 2012 року з демонстрації в Польщі було представлено російськими ЗМІ як демонстрація в Тернополі у 2014 році, на якій нібито вимагали возз'єднання з Польшой. 

12. Відомий пропагандистський псевдорепортаж телеканалу «Звезда» видавав відео з Сирії за відео, зняте в Донецьку. 

13. Проплачені блогери намагалися видати фото жінки, загиблої в Венесуелі, за фото жінки, нібито вбитої українськими військовими в Донецьку. 

14. Фотографію з Нагірного Карабаху сепаратистський видання «Новоросія» видавало за фото збитого донецькими бандитами безпілотника. 

15. Російські ЗМІ використовували навмисно змінене зображення українського танка, нібито показуючи намальовану на люці свастику. Початкове зображення «Рейтер» не містить нічого подібного».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів