«Укренерго» повідомило про стан енергосистеми й знеструмлення в низці областей

12:23 16 вересня 2024 р.

Фото до новини

За даними «Укренерго» в енергосистемі зберігається дефіцит потужності, а на енергооб’єктах тривають аварійні та планові ремонти.

Про це повідомляє пресслужба «Укренерго», пише DailyLviv.com.

Упродовж доби 16 вересня відключення електроенергії не плануються. Але необхідність ощадливого споживання залишається з 16:00 до 22:00. Через обстріли та негоду знеструмлено 664 населених пункти у різних областях.

Енергетики закликали українців одночасно не вмикати потужну техніку з 16:00 до 22:00. Під ворожі обстріли минулої доби потрапила енергетична інфраструктура у п'яти областях. Негода знеструмила 86 населених пунктів у 8 областях.

Сьогодні, 16 вересня, рівень споживання електроенергії, станом на 9:30, як повідомляється, був на 6,4% нижчим, ніж в той самий час попереднього робочого дня – у п’ятницю, 13 вересня. Це пояснюється зниженням температури у західних областях.

Читайте також: Росіяни атакували енергетичні об'єкти у 5 областях

Водночас за даними «Укренерго», в енергосистемі зберігається дефіцит потужності, а на енергооб’єктах тривають аварійні та планові ремонти. «Тому сьогодні зберігається необхідність ощадливого споживання електроенергії у вечірні години. Будь ласка, не вмикайте одночасно кілька потужних електроприладів у період з 16:00 до 22:00», – наголосили в Укренерго.    

Імпорт відбуватиметься протягом доби з Польщі, Румунії, Словаччини, Угорщини, Молдови. Загальним обсягом 18 300 МВт*год, з максимальною потужністю в окремі години до 1426 МВт. Експорт не відбувається і не передбачається.

Через негоду на ранок були знеструмлені 86 населених пунктів –  у Київській, Чернігівській, Хмельницькій, Херсонській, Одеській, Запорізькій, Дніпропетровській, Полтавській областях. 

З технічних причин є знеструмлені споживачі на Одещині, Полтавщині, Сумщині та Львівщині.

Читайте також: Укренерго заявило, що 16 вересня електроенергію не вимикатимуть

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів