Олігарх Коломойський втратив громадянство Кіпру

17:34 15 вересня 2024 р.

Фото до новини

Уряд Кіпру ухвалив рішення про позбавлення громадянства Ігоря Коломойського через «сумнівний імідж» бізнесмена та репутаційні ризики для країни.

Про це повідомляє кіпрська газета Philenews, пише DailyLviv.com.

Ключову роль у позбавленні Ігоря Коломойського громадянства Кіпру відіграв той факт, що він не згадав у своїй заяві про виняткову натуралізацію нічого, що стосується справи про ухилення від сплати податків у Росії, яку розслідувала проти нього російська влада в 2008 році. А натуралізація Коломойського як кіпріота відбулася через два роки - у червні 2010 року. 

У цьогорічній квітневій ухвалі уряду Кіпру йдеться про те, що Коломойський «був і є особою сумнівного характеру», і його натуралізація створює значний ризик поганої репутації для Республіки Кіпр.

В Україні олігарха звинувачують в ухиленні від сплати податків і розкраданні в українській нафтовидобувній компанії «Укрнафта» і НПЗ «Укртатнафта». Крім того, Коломойському пред'явлені численні звинувачення, включаючи розтрату майже 145 мільйонів доларів США з найбільшого приватного банку України, та участь у схемі замовного вбивства. За даними слідства, Коломойський нібито віддав наказ про вбивство керівника «однієї з законних компаній», який у 2003 році відмовився прийняти рішення, що відповідало власним інтересам олігарха. Зараз Коломойський перебуває в Україні під вартою у цій справі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів