«Власний дім». У ЛОВА повідомили, скільки родин на Львівщині скористалися програмою кредитування будівництва житла

13:51 16 вересня 2024 р.

Фото до новини

Взяти участь у програмі можуть ті, хто проживає і здійснює будівництво у сільській місцевості, а також працює у межах району та області.

Про це повідомила пресслужба ЛОВА, пише DailyLviv.com.

Днями директорка департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської ОВА Олена Василько, спільно з т.в.о. голови Обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі Наталею Цимбалістою та депутатом обласної ради Юрієм Раделицьким навідали ще двох учасників обласної програми «Власний дім», що живуть у Львівському районі. Сама програма передбачає надання сільським жителям пільгових довгострокових кредитів для будівництва, добудови, реконструкції або купівлі житла у сільській місцевості. 

Оглядали об’єкти кредитування та обговорювали ефективність обласної програми із членами двох сімей: дружиною чинного військовослужбовця та матір’ю багатодітної родини. В обох випадках, завдяки залученню кредитних коштів, вдалося розпочати будівництво власного житла. 

Сім’я військовослужбовця власним коштом та з залученням обласного фінансування змогла виконати роботи зі спорудження стін та покрівлі житлового будинку. Багатодітній родині програма дала змогу улаштувати фундамент та звести стіни першого поверху житлового будинку, а також звільнити частину власних коштів для облаштування інженерних мереж та під’їзду до будинку у новому кварталі забудови.

Нагадаємо, учасниками програми «Власний дім» можуть стати ті, хто проживає та будує житло у сільській місцевості, а також працює у межах області, окрім м. Львова. Кредит надається терміном до 20 років під 3% річних. Сім’ям, що мають трьох чи більше неповнолітніх дітей, — безвідсотково.

Максимальна сума кредитних коштів за напрямами:

  • нове будівництво — до 600 тис. грн;
  • придбання житлового будинку — до 500 тис. грн;
  • добудова, реконструкція — до 400 тис. грн;
  • влаштування інженерних мереж — 300 тис. грн.

Детальну інформацію можна отримати за телефонами: 0976174386; 0974801594.

До слова, уже 525 сімей, що проживають на Львівщині, змогли покращити свої умови проживання завдяки програмі «Власний дім». Всього кредитів надали на суму 47,238 млн грн.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів