На Львівщині перевіряють підприємства, чи належно ведуть військовий облік

11:06 16 вересня 2024 р.

Фото до новини

Вести військовий облік повинні всі організації, підприємства та установи незалежно від форми власності.

Про це повідомив керівник апарату облдержадміністрації Тарас Грень, пише DailyLviv.com.

Як зазначають у ЛОВА, для забезпечення належного ведення персонального військового обліку в області створюють обласна та районні комісії, які перевіряють стан військового обліку в державних органах, місцевих адміністраціях, на підприємствах, в установах та організаціях області. Головами цих комісій призначають заступників голів обласних і районних адміністрацій.

До складу комісій входять представники мобілізаційних підрозділів, підрозділів охорони здоров’я та освіти державних адміністрацій, представники ТЦК та СП, поліції, місцевих рад, а також підприємств і установ за згодою. Перевірки завершуються складанням актів, які затверджують голови адміністрацій. Питання, які перевіряють, визначені Постановою від 30 грудня 2022 р. №1487. 

“Вести військовий облік повинні всі організації, підприємства та установи незалежно від форми власності. Кожна структура повинна подавати цю інформацію про своїх працівників. За порушення цих вимог підприємство несе відповідальність. Львівська обласна державна адміністрація запланувала на 2024 рік провести 67 перевірок на території області, з яких вже перевірено 35 підприємств.” - додав Тарас Грень.

Довідка

В державних органах, підприємствах, установах та організаціях ведеться персональний військовий облік, який передбачає облік відомостей щодо військовозобов’язаних та резервістів за місцем їх роботи (служби) або навчання. А організація військового обліку покладається на відповідних керівників.

Військовий облік таких осіб за призначенням поділяється на загальний та спеціальний:

- на загальному військовому обліку перебувають військовозобов’язані та резервісти, які не заброньовані за державними органами, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами, організаціями на період мобілізації та на воєнний час;

- на спеціальному військовому обліку перебувають військовозобов'язані, які відповідно до Закону України ʼПро мобілізаційну підготовку та мобілізацію" заброньовані за державними органами, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями на період мобілізації та воєнного часу.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів