Моравєцький вірить, що німецькі Patriot можуть відправити в Україну

12:56 30 листопада 2022 р.

Фото до новини

Матеуш Моравєцький вірить, що «німецькі Patriot можуть відправити в Україну». За його словами, «підтримка захисту західного українського неба, означає водночас підтримку захисту польського неба».

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com.

«Що ліпше захищене українське небо, то ліпше захищена польська земля, тому варто відправити німецькі Patriot в Україну, і я вірю, що це може статися», заявив у середу прем’єр-міністр Матеуш Моравєцький.

Під час пресконференції в середу голову польського уряду запитали про німецькі зенітно-ракетні комплекси Patriot і про те, чи прийме їх Польща, якщо їх не відправлять в Україну. Канцлер Німеччини Олаф Шольц, якого цитує Reuters, заявив у понеділок, що пропозиція польському уряду захистити його власну країну все ще є на столі.

«Польща не посилає німецькі Patriot в Україну, це рішення Німеччини, це рішення України», – зазначив прем’єр-міністр Моравєцький.

Він додав, що Польща може лише пропонувати те, про що просили президент України Володимир Зеленський та українці. «Там щодня під бомбами та російськими ракетами гинуть люди. Україна просила нас говорити з усіма про захист українського неба. Оскільки випала така можливість, я хотів би заохотити та підбадьорити наших партнерів зі Заходу підтримати захист західного українського неба, що також означає водночас підтримку захисту польського неба», – сказав очільник уряду.

Як додав він, «що ліпше захищене українське небо, то ліпше захищена польська земля». «Тому варто, щоб німецькі Patriot поїхали в Україну, і я вірю, що це може відбутися», - оцінив він.

На запитання, що якби німецька влада не передала Patriot Україні і чи скористалася б тоді Польща цією пропозицією, глава уряду сказав: «Ми тоді будемо говорити з Німеччиною про подробиці, ми будемо говорити з НАТО і американцями про розміщення Patriot».

НАТО обговорює можливість надання Україні ЗРК Patriot - Столтенберг

Patriot і Eurofighter найліпше було б розмістити на заході України, - Ярослав Качинський

Польща офіційно просить Німеччину передати Україні системи протиракетної оборони

Система ППО Patriot уже захищає центральну Словаччину, С-300 можна передавати Україні

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів