Польща офіційно просить Німеччину передати Україні системи протиракетної оборони

10:37 24 листопада 2022 р.

Фото до новини

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак повідомив, що попросив Німеччину передати Україні запропоновані Польщі системи ПРО Patriot.

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак повідомив, що попросив Німеччину передати Україні запропоновані Польщі системи ПРО Patriot. Про це він написав у твітері, інформує Dailylviv.com.

«Після нових ракетних атак Росії я звернувся до німецької сторони, щоб запропоновані Польщі батареї Patriot передати в Україну і встановити їх на західному кордоні. Це захистить Україну від подальших жертв і знеструмлення та підвищить безпеку на нашому східному кордоні», - написав міністр оборони РП.

Перед цим таку ж власну думку висловив публічно лідер правлячої у Польщі партії "Право і справедливість" Ярослав Качинський.

На брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, відповідаючи на запитання, чи зможе Patriot захистити і українське небо відповів:м«З початку вторгнення РФ ми просили ввесь світ захистити, закрити наше небо, надати зброю, літаки. Дуже хотілось, щоб це сталося. Хоча б на тій ділянці фронту якось захистити наше небо цими комплексами", - сказав Юрій Ігнат.

Patriot і Eurofighter найліпше було б розмістити на заході України, - Ярослав Качинський

Пентагон оприлюднив вміст пакету допомоги Україні на 400 млн

ЄБРР надає 372 млн євро на аварійний ремонт енергетичної інфраструктури України

Термінове засідання Ради безпеки ООН через ракетну атаку Росії по Україні

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів