Patriot і Eurofighter найліпше було б розмістити на заході України, - Ярослав Качинський

23:22 23 листопада 2022 р.

Фото до новини

Голова правлячої партії у Польщі висловився з приводу пропозиції Німеччини надати Польщі для захисту своєї території системи ППО Patriot і винищувачі Eurofighter.

Про це повідомили польські медіа, пише Dailylviv.com.

У неділю міністерка оборони Німеччини Крістін Ламбрехт запропонувала надати Польщі підтримку, зокрема системами ППО Patriot і винищувачами Eurofighter.

"Як ви оцінюєте цю пропозицію? Чи змінює вона позицію Німеччини - з точки зору участі в конфлікті в Україні?" – запитали президента партії "Право і справедливість" Ярослава Качинського

– Пропозиція, безумовно, цікава, – визнав голова правлячої партії у Польщі, але додав, що, на його думку, це питання можна вирішити інакше:

- Хочу зауважити, що я тут висловлюю свою особисту точку зору, але я вважаю, що для безпеки Польщі було б найкраще, якби німці передали це обладнання українцям, навчили українські екіпажі, з умовою, що батареї будуть дислокуватися на заході України. Тоді це, напевно, дозволило б збивати ракети противника ефективніше, ніж це можуть С-300. З іншого боку, це захистило б нас від таких подій, як та, що сталася в Пшеводовому. Водночас, якби росіяни вирішили напасти на нас, це теж був би для нас захист.

– Я б вважав таке рішення оптимальним і воно показало б, що німці здійснюють реальну зміну ставлення, а не певний акт пропагандистського характеру, – зазначив Качиньський.

Німеччина пропонує зміцнити кордон Польщі з Україною системою Patriot і винищувачами Eurofighter

США надали Україні зброї на 400 млн доларів

Чому США відмовилися надавати Україні нові дрони Gray Eagle

США збільшують виробництво HIMARS, оскільки війна в Україні загострюється

Американські ракети великої дальності в Україні могли би змінити історію

Пентагон розробляє план підтримки України на п'ять років після війни

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів