Американські ракети великої дальності в Україні могли би змінити історію

23:26 4 серпня 2022 р.

Фото до новини

Президенти США і Польщі Байден і Дуда вже обговорювали цю тему під час неформальних переговорів у Брюсселі.

Адміністрація США, здається, глибоко сповнена рішучості досягти військових рішень, сприятливих для України, заявив PAP у четвер голова Бюро національної безпеки Павел Солох після перемовин з представниками адміністрації Джо Байдена у Вашингтоні, пише Dailylviv.com

За його словами, війна переходить у ключову фазу і потрібні швидкі рішення щодо постачання зброї Києву. У середу голова Бюро національної безпеки розпочав дводенний візит до Вашингтона, присвячений ситуації в Україні та її підтримці, реалізації рішень саміту НАТО і польсько-американській військовій співпраці. Солох зустрівся з керівництвом комітету Сенату США у справах збройних сил і закордонних справ. Він розповів про оцінки війни в Україні та про необхідність надання їй довгострокової підтримки.

Анджей Дуда під час зустрічі з Джо Байденом буде домагатися постійної бази НАТО в Польщі

Польща - новий Берлін. Промова Байдена у Варшаві увійде в історію

 

Звернення президента США Джо Байдена про допомогу США Україні (наживо)

Президент США прилетів у польський Жешув, за 80 км від українського кордону

ЗСУ одержують американські ракетні комплекси з дальністю дії до 300 км

"Переговори також стосувалися питання зміцнення безпеки Польщі як однієї з провідних країн, що надають гуманітарну і військову допомогу Україні. Сенатори заявили про повну підтримку подальшої підтримки України та Польщі", - наголошує BBN.

Раніше в четвер, як повідомило Бюро національної безпеки, Солох порозмовляв з радником президента США з міжнародної безпеки Джейком Салліваном про ситуацію в Україні, зокрема про вимогу президента Анджея Дуди підтримати країни, які передають зброю Україні. Під час переговорів також йшлося про реалізацію рішень мадридського саміту НАТО щодо збільшення присутності союзників на східному фланзі, а також про польсько-американську військову і енергетичну співпрацю.

Солох на запитання PAP, чи можуть США змінити свою позицію щодо постачання Україні ракет великої дальності - і Байден, і Салліван раніше припускали, що це може спричинити ризик Третьої світової війни, - радник президента Дуди відповів: "Справді, такою була позиція президента Байдена. Звичайно, ми говорили про те, яка військова допомога, в тому числі далекобійна, може бути надана. Я лише відзначу певну еволюцію політики США щодо цього з 24 лютого". Він додав, що президенти Байден і Дуда вже обговорювали цю тему під час неформальних переговорів у Брюсселі.

Солох оцінив, що війна в Україні зараз переходить у вирішальний момент.

«Війна все ще триває, і ми перебуваємо на етапі, коли наступний місяць-два можуть виявитися переломними. І в цьому плані необхідно приймати швидкі рішення. У цьому контексті ми уточнили деталі того, що говорили президенти Польщі та США. Побачимо, які будуть наслідки", - сказав голова Бюро національної безпеки.

За його словами, представники Вашингтона, подібно на це, глибоко налаштовані на прийняття таких рішень, у тому числі військових, які були би вигідні Україні.

Солох зазначив, що, окрім допомоги Києву, він також говорив про підтримку Польщі, яка найбільше пропорційно допомагає Україні й несе на собі ризик. Відповідаючи на запитання про можливість зустрічі президентів Дуди і Байдена під час вересневої сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку, міністр сказав, що ця тема підіймалася, але поки що рано визначати, чи відбудуться перемовини.

Голова Бюро національної безпеки також зазначив, що в контексті майбутніх виборів до Конгресу США в листопаді Польща намагається зробити так, щоб темі війни в Україні все ще приділялася велика увага американської еліти, незважаючи на інші проблеми, включаючи енергетичну кризу.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів