Президент США прилетів у польський Жешув, за 80 км від українського кордону

17:31 25 березня 2022 р.

Фото до новини

Президент США Джо Байден вже прибув з офіційним візитом до Польщі. Він мав зустрітись зі своїм польським колегою у Жешуві. Проте літак Анджея Дуди екстрено посадили у Варшаві.

Інформацію про екстрену посадку підтвердив і голова Бюро міжнародної політики польського президента Якуб Кумох. Він запевнив, що з президентом все гаразд, інформує 24 канал, пише Dailylviv.com.

Літак з президентом Дудою на борту після несправності повернувся до Варшави. Відбулася аварійна посадка. Зараз ми перед вильотом резервного літака в Жешув, – пояснив Кумох.

Через цей інцидент довелось внести зміни у програму візиту Байдена. Дуда не зміг його зустріти, отож привітає уже під час зустрічі у Жешуві. Сам Байден близько 14:00 приземлився у Жешуві. Його візит до Польщі триватиме 2 дні.

Лідери Польщі та США вирушать на зустріч з організаціями, які підтримують біженців. Пізніше кожен з президентів зустрінеться з солдатами своєї країни: Джо Байден – з бійцями 82-ї повітряно-десантної дивізії, а Анджей Дуда – 18-ї механізованої дивізії.

Президент США 25 березня вилетить до Варшави, де вже наступного дня проведе зустріч з Дудою у Королівському палаці. Лідери країн проведуть перемовини, зустрінуться з пресою, а згодом Байден виступить з промовою.

Як анонсували у Білому домі, промову Байден присвятить "об'єднаним зусиллям вільного світу для підтримки українського народу, а також притягненню Росії до відповідальності за її жорстоку війну".

Польща прийняла більше біженців з України, ніж їх прибуло до всього ЄС у 2015 році

Уряд США визнав дії російських військ в Україні військовим злочином

Системи ППО від США будуть в Україні найближчими днями – Данілов

США приймуть до 100 000 українців, які втікають від війни - джерела

За місяць Польща прийняла більше біженців з України, ніж їх прибуло до всього ЄС у 2015 році

Звернення президента США Джо Байдена про допомогу США Україні (наживо)

Нові санкції: США заборонили імпорт російських нафти та газу

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів