США доставлять зброю Україні впродовж кількох діб

20:55 19 квітня 2022 р.

Фото до новини

Високопоставлений представник Міноборони заявив, що у США працюють цілодобово, щоб доставити зброю Україні з безпрецедентною швидкістю.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на CNN, пише Dailylviv.com.

З початку російського вторгнення адміністрація Байдена санкціонувала постачання в Україну зброї і спорядження на суму 2,3 мільярда доларів із запасів США. Також ще 300 мільйонів доларів у рамках ініціативи сприяння безпеці України, яка закуповує зброю у виробників.

"Це, безумовно, найбільше за останній час постачання в країну-партнера", - сказав чиновник.

За словами чиновника, процес видачі дозволу на відправку обладнання з військових запасів США до інших країн, займав тижні або місяці. Однак, зараз це може зайняти всього 48-72 години.

Зокрема, процес починається зі списку вимог, розробленого спільно з Україною. Потім агентство з питань співробітництва в галузі оборони та безпеки (DSCA) перевіряє наявні військові запаси зброї і спорядження.

Далі на основі наявних запасів США складають комплект озброєнь і обладнання, який потім розглядає голова Об'єднаного комітету начальників штабів.

Потім міністр оборони підписує службову записку, яка схвалює скорочення американських запасів. Після цього президент США дає вказівку про скорочення, а державний секретар підписує записку, яка інструктує міністерство оборони виконати її.

Джо Байден хотів дати Україні сучасну зброю ще у 2015 році. Хто був проти

Захід постачатиме Україні важку військову техніку, - керівник Міноборони Литви

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів