Президент США натякнув американським військовим, що вони самі побачать героїзм в Україні (відео)

22:37 25 березня 2022 р.

Фото до новини

Джо Байден наголосив: «Українці мають міцний хребет. Подивіться тільки, який прогрес вони зробили! Подивіться на жінок та хлопців, на людей, котрі стають перед танками з голими руками і кажуть: "Я нікуди звідси не піду, я у себе вдома". Це просто неймовірно».

Зустрічаючись 25 березня з американськими військовослужбовцями, дислокованими у Польщі, президент США Джо Байден згадав про героїзм українців у протистоянні російським загарбникам, сказавши, що "ви побачите, коли ви будете там і дехто з вас був там". 

«Ми — в центрі боротьби між демократією та олігархією. Це година випробування», - заявив Джо Байден на початку свого візиту до Польщі. Американський президент почав свій візит від зустрічі з американськими солдатами 82-ої повітряної дивізії в Ясьонці, неподалік Ряшева.

 Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com.

Президент США сказав, що під час своє праці сенатором він багато часу провів в Україні й спілкувався з українцями. «Я розмовляв з ними ще тоді, коли у них не було того, що називаємо демократією. Я був теж на Майдані, коли колишній президент був змушений втікати до Росії», - сказав Джо Байден.

Американський президент наголосив: «Українці мають міцний хребет. Подивіться тільки, який прогрес вони зробили! Подивіться на жінок та хлопців, на людей, котрі стають перед танками з голими руками і кажуть: "Я нікуди звідси не піду, я у себе вдома". Це просто неймовірно».

Джо Байден наголосив, що людство перебуває «у центрі боротьби між демократією та олігархією. Тепер настала година випробування. Кожні чотири-п’ять поколінь приходить такий момент, коли фундаментально змінюється все. Світ не буде вже таким самим». Як зауважив президент США, «питання полягає в тому — хто тріумфуватиме». «Чи тріумфуватиме демократія і цінності, які з нею пов’язані, чи тріумфуватиме автократія», - запитав Байден.

Після зустрічі з американськими солдатами, Джо Баден, разом із Анджеєм Дудою, провели в Ясьонці зустріч з представниками неурядових організацій, котрі займаються допомогою біженцям з України. Після цього Джо Байден полетів до Варшави,.

У суботу у Варшаві заплановані переговори Анджея Дуди та Джо Байдена, а також візит на Національний стадіон, де американський лідер дізнається про дії Польщі для підтримки українських біженців.

Польща - новий Берлін. Промова Байдена у Варшаві увійде в історію

Анджей Дуда під час зустрічі з Джо Байденом буде домагатися постійної бази НАТО в Польщі

Президент США прилетів у польський Жешув, за 80 км від українського кордону

Росія перекидає свої війська з Грузії в Україну для підкріплення, - Міноборони США

Москва погрожує Варшаві такою атакою, як по Яворівському полігоні

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів