Росія перекидає свої війська з Грузії в Україну для підкріплення, - Міноборони США

21:12 25 березня 2022 р.

Фото до новини

Росія вводить війська в Україну з Грузії як підкріплення, заявив високопоставлений представник оборони США.

Про це інформує CNN, пише Dailylviv.com.

За словами високопоставленого чиновника з оборони США, російські військові переміщують війська, дислоковані в Грузії, в Україну як підкріплення.

Сполучені Штати бачили «переміщення певної кількості військ з Грузії», — сказав представник оборони журналістам, додавши, що Пентагон не може назвати кількість військ, яку Москва переміщує, або часову шкалу.

«Тепер у нас є ознаки того, що вони залучають сили з Грузії в Україну», – сказав чиновник, додавши, що вони не відстежують їхні переміщення з повітря.

Російські війська були розміщені в Грузії після того, як Росія вторглася в країну в 2008 році. Грузія перебуває на південно-західному кордоні Росії.

Пентагон не знає, куди підуть війська з Грузії в Україні, сказав чиновник, зазначивши, що Кремль заявив, що надає пріоритет своїй діяльності на Донбасі на сході України.

Тим часом, за оцінками США, російські війська мають 22 кораблі в Чорному морі, і хоча 15 з них є «надводними комбатантами», чиновник сказав, що «більшість решти – це десантні кораблі».


«Ми бачили, як вони рухалися в Азовське море, щоб здійснити десантний штурм, спробувати поповнити свої зусилля на Маріуполь, ми не бачили, як вони рухалися на Одесу», – додав чиновник.

Росіяни могли б використовувати ці кораблі для ракетного удару по Україні, але США ще не бачили, щоб вони це зробили, сказав чиновник журналістам у п’ятницю.

Москва погрожує Варшаві такою атакою, як по Яворівському полігоні

Президент США натякнув американським військовим, що вони самі побачать героїзм в Україні (відео)

Російські військові вищих чинів уже отримують антидоти проти хімічних отруєнь

Світ підтримує Україну у боротьбі проти агресора-Росії (мапа)

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів