Чому США відмовилися надавати Україні нові дрони Gray Eagle

09:57 10 листопада 2022 р.

Фото до новини

Україна попросила США надати дрони Gray Eagle MQ-1C ще кілька місяців тому.

Про це повідомляє видання The Wall Street Journal, пише Dailylviv.com.

Адміністрація Байдена не надасть Україні передові безпілотники, незважаючи на прохання Києва та двопартійної групи членів Конгресу, що свідчить про обмеження видів зброї, які Вашингтон готовий надати для захисту України. 

Рішення позбавляє Україну того виду передової зброї, про який Київ просив місяцями. Пентагон відхилив запит через побоювання, що надання безпілотників Gray Eagle MQ-1C може призвести до ескалації конфлікту та сигналу Москві про те, що США надають зброю, яка може націлитися на позиції всередині Росії, заявили офіційні особи США та інші люди, знайомі з рішенням. 

Представники США також хвилювалися, що технологію на борту дрона можуть викрасти на полі бою. Але ці побоювання не були центральним аспектом рішення, сказали чиновники.

Україна попросила США надати дрони Gray Eagle MQ-1C ще кілька місяців тому.

У контексті цієї відмови по-іншому читається тепер заява Джозефа Байдена, зроблена вчора з приводу війни, яку Росія провадить в Україні.

«Відбудеться таке: вони обидві (Україна та Росія - ред.) зализуватимуть свої рани, взимку вони і вирішуватимуть, чи підуть на компроміс. Це має статися незалежно від того, буде це чи ні. Я не знаю, що вони збираються робити. Але я знаю одне: ми не збираємось говорити їм, що вони мають робити», – сказав Джозеф Байден.

Пентагон пропонує зупинити російсько-українську війну до весни

Заводи РФ працюють у три зміни для поповнення запасів крилатих ракет: готують масований удар, - ПС

Молдова задокументувала, що російські ракети літають у її небі і вибухають на її землі

Німечина передала Україні ракети для IRIS-T, бронемашини, дрони

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів