Пентагон пропонує зупинити російсько-українську війну до весни

11:03 10 листопада 2022 р.

Фото до новини

Голова Об'єднаного комітету начальників штабів генерал армії США Марк Міллі пропонує заморозити бойові дії між РФ та Україною.

Про це пише The Washington Post, інформує Dailylviv.com

Якщо лінія фронту взимку стабілізується,  коли бої можуть сповільнитися через мороз, на думку голови Об'єднаного комітету начальників штабів генерала армії США Марка Міллі, «з'явиться вікно можливостей для початку переговорного процесу». Про це заявив він у середу.

«Оголошений відступ Росії з Херсона, регіональної столиці на півдні України, яку вона захопила на початку війни, і потенційний глухий кут у боях упродовж зими може дати обом країнам можливість домовитися про мир, заявив у середу генерал армії США Марк Міллі, голова Об'єднаного комітету начальників штабів.

За словами Марка Міллі, у війні, яка триває вже дев’ятий місяць, було вбито або поранено близько 40 000 українських мирних жителів і «понад» 100 000 російських солдатів. «Те саме, ймовірно, з українського боку», – додав Міллі.

Генерал Міллі, сказав, що Росія скупчила в Херсоні 20-30 тисяч військових, і повний відступ може тривати кілька тижнів. «Початкові показники свідчать про те, що вони дійсно це роблять. Вони публічно оголосили, що роблять це. Я вважаю, що вони роблять це, щоб зберегти свої сили для відновлення оборонних рубежів на південь від річки (Дніпра), але це ще належить побачити», – сказав найвищий військовий офіцер США.

Американський генерал сказав, що, можливо, росіяни скористаються відступом, щоб перезавантажити свої війська для весняного наступу, але «тут також є можливість, вікно можливостей для перемовин».

Для того, щоб у перемовин був шанс, як Росія, так і Україна повинні досягти «взаємного визнання» того, що воєнної перемоги «неможливо досягти військовими засобами, і тому вам потрібно звернутися до інших засобів», – сказав Міллі, посилаючись як на приклад завершення Першої світової війни.

Президент України Володимир Зеленський заявив у вівторок, що він відкритий для мирних переговорів з Росією щодо припинення війни, але лише за умови, що Росія поверне всі окуповані території України, надасть компенсацію за збитки, завдані війною, і постане перед судом за військові злочини.

Чому США відмовилися надавати Україні нові дрони Gray Eagle

Зеленський створив ще чотири військові адміністрації на Херсонщині

Німечина передала Україні ракети для IRIS-T, бронемашини, дрони

Солдатам рф видають шоломи зразка Другої світової та засоби захисту 60-70 років - Генштаб

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів