З Чорнобаївки вивезли всі літаки, а з Херсону - рештки Потьомкіна: на що натякає Росія

10:26 29 жовтня 2022 р.

Фото до новини

З аеродрому у Чорнобаївці російські окупанти вивели всю свою техніку. Херсон покинули 70 тисяч осіб.

Про це інформує СтратКом ЗСУ і розвідка Великобританії, пише Dailylviv.com

Вивезення техніки з Чорнобаївки підтверджують супутникові знімки за 27 жовтня. Варто пригадати, що з початку окупації Херсонщини, навіть постійні знищення кацапської техніки силами ЗСУ у цьому аеропорту, не були приводом для них покинути позицію.

Британська розвідка у розвідувальному огляді, який оприлюднено в суботу, вважає, що виїзд населення та вивезення рештки Потьомкіна з Херсона передують намірам Росії прискорити вихід із цього району.

У відомстві нагадують, що 27 жовтня призначений Росією губернатор окупованої Херсонської області Володимир Сальдо заявив, що понад 70 тисяч осіб залишили місто Херсон. 26 жовтня Сальдо також заявив, що Росія вивезла останки відомого російського державного діяча XVIII століття князя Григорія Потьомкіна з його поховання у херсонському соборі на схід від Дніпра.

"У російській національній ідентичності Потьомкін тісно пов'язаний із російським завоюванням українських земель у XVIII столітті та підкреслює те значення, яке Путін майже напевно надає передбачуваному історичному виправданню вторгнення. Це символічне вивезення Потьомкіна і відтік цивільного населення, ймовірно, передують намірам Росії прискорити вихід із цього району", - вважає британська розвідка. 

ЗСУ замикають кільце під Херсоном: можуть захопити 15 000 росіян,- генерали США

Пентагон: український контрнаступ на Херсонщині дав обнадійливі сигналиHIMARS відрізали росіян від постачань техніки і особового складу з Криму

США бачать, що українські збройні сили повертають села під Херсоном

Що відбувається на херсонському напрямку - пояснення експерта

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів