Що відбувається на херсонському напрямку - пояснення експерта

13:07 31 серпня 2022 р.

Фото до новини

У Херсонській області тривають активні бої, але їх не можна назвати контрнаступом ЗСУ. Поки українські військові готуються до наступальних операцій.

Про це військовий експерт, екскерівник пресслужби Генштабу Владислав Селезньов пояснює в матеріалі "Це ще не контрнаступ ЗСУ. Або що відбувається біля Херсона", інформує РБК-Україна, пише Dailylviv.com.

"Зараз ситуація така: наші війська не почали контрнаступ, вони продовжують заходи контрнаступального характеру в рамках тактики "жаб'ячих стрибків". Відповідно, відбувається певний рух", - сказав він.

Експерт зазначив, що поки військові не можуть розкривати подробиці, говорити про звільнення конкретних населених пунктів або просування. Ця інформація може нашкодити та навіть наражати на смертельну небезпеку наших захисників.

Однак ситуація в Херсонській області залишається дуже динамічною та "дивною в плані перспектив і розвитку". На цій ділянці фронту окупанти тримають близько 50 батальйонних тактичних груп, але логістика ворога знижена через пошкоджені мости.

"Задіяти їх усіх в повному обсязі у них немає можливості через пошкоджені мости. Їх пропускна здатність знизилася до мінімуму", - додав Селезньов.

Нагадаємо, 29 серпня стало відомо, що ЗСУ порвали першу лінію оборони окупантів у Херсонській області.

HIMARS відрізали росіян від постачань техніки і особового складу з Криму

Українська армія наближається до Херсону: залишилося 20 км, - радник голови ХОВА

Дві успішні операції морських піхотинців біля Херсону і Миколаєва

У Херсоні прогриміло кілька потужних вибухів (відео)

Ворог розмістив Іскандери за 8 км від Херсонської області – Міноборони

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів