Іран визнав, що надав Росії безпілотники, але хоче документів про нальоти дронів на Україну

13:05 5 листопада 2022 р.

Фото до новини

Міністр закордонних справ Ірану в суботу вперше визнав, що його країна поставила Росії безпілотники, наполягаючи на тому, що передавання дронів відбулося до війни Москви з Україною.

Про це повідомляє Associated Press, пише Dailylviv.com.

Хусейн-Амір Абдуллахіан дав цей коментар після місяців незрозумілих повідомлень з Ірану про постачання зброї, оскільки Росія посилає безпілотники, які влучають в українську енергетичну інфраструктуру та цивільні цілі.

«Ми передали Росії обмежену кількість безпілотників за кілька місяців до війни в Україні», — сказав Абдуллахіан журналістам після зустрічі в Тегерані.

Раніше офіційні особи Ірану заперечували озброєння Росії у війні проти України. Буквально на початку цього тижня посол Ірану в ООН назвав звинувачення «абсолютно необґрунтованими» та підтвердив позицію нейтралітету Ірану у війні. США та їхні західні союзники в Раді Безпеки закликали генерального секретаря Антоніу Гутерріша розслідувати, чи використовувала Росія іранські безпілотники для нападу на мирних жителів в Україні.

Визнавши постачання безпілотників, Абдуллахіан заявив у суботу, що Іран не спостерігає використання своїх безпілотників в Україні. Він сказав, що Іран залишається відданим припиненню конфлікту.

"Якщо (Україна) має в своєму розпорядженні будь-які документи про те, що Росія використовувала іранські безпілотники в Україні, вони повинні надати їх нам, - сказав іранський міністр. - Якщо нам буде доведено, що Росія використовувала іранські безпілотники у війні проти України, ми не будемо байдужими до цього питання».

МЗС назвало Іран співучасником воєнного злочину Росії

У листопаді Іран відправить в Росію партію з понад 200 бойових дронів - розвідка

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів