Ізраїль надав Україні розвіддані, корисні для боротьби з іранськими безпілотниками, - NYT

09:00 24 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Ще у вересні Україна звернулася до Ізраїлю з проханням поділитися розвідувальною інформацією щодо військової допомоги, яку Іран надає Росії.

Про це повідомив Newsru.co.il, пише Dailylviv.com.

Американське видання The New York Times пише з посиланням на українського чиновника, який побажав залишитися анонімним, що Ізраїль надав Україні розвіддані, корисні для боротьби з іранськими безпілотниками.

Офіційно цю інформацію не підтверджено.

При цьому у публікації NYT наводяться слова радника міністра оборони України Юрія Сака, який вважає, що Ізраїль, відмовляючись активніше допомагати українським військовим протистояти іранським безпілотникам, позбавляє себе можливості відточити тактику боротьби з цією загрозою.

Зазначимо, що ще 12 жовтня газета The New York Times писала з посиланням на високопоставлене українське джерело, що уряд Ізраїлю погодився на передачу Україні секретних розвідувальних даних про безпілотні літальні апарати іранського виробництва, які задіяні Росією. Крім цього, приватна ізраїльська компанія забезпечує Україну супутниковими знімками позицій російських військ, йшлося в публікації.

Ще у вересні видання Axios повідомляло, що Україна звернулася до Ізраїлю з проханням поділитися розвідувальною інформацією щодо військової допомоги, яку Іран надає Росії. Насамперед Київ цікавили безпілотні літальні апарати іранського виробництва.

Раніше повідомлялося, що Іран поставив Росії сотні або навіть тисячі БПЛА, зокрема "дронів-камікадзе" Shahed-136, які отримали назву "Герань-2". Крім того, в Україні були помічені іранські безпілотники Shahed-131 ("Герань-1") і Mohajer-6. Очікуються поставки з Ірану в РФ дронів-камікадзе Arash-2 та балістичних ракет малого радіусу дії Fateh-110 і Zolfaghar.

Ізраїль відмовиться продавати системи ППО Україні: злякався погроз Росії

Система ППО, яка зможе збивати всі ворожі об'єкти в небі України (відео)

Ізраїль надасть Україні обладнання для боротьби з безпілотниками

лавров зірвав плани Ізраїлю залишатися поза війною між Росією та Україною

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів