Іран передасть Росії балістичні ракети (фото)

13:14 16 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Іранські балістичні ракети малої дальності здатні вражати цілі на віддалі 300 і 700 кілометрів.

Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на американських чиновників, пише Dailylviv.com.

The Washington Post пише що, Іран посилює свою прихильність постачати зброю для нападу Росії на Україну, за словами представників безпеки США та союзників, таємно погодившись надіслати не лише ударні безпілотники, але й те, що деякі офіційні особи назвали першими іранськими ракетами класу «земля-земля», призначеними для використання проти українських міст і позицій ЗСУ.

Останніми днями незалежні ЗМІ опублікували фотографії залишків безпілотників іранського виробництва, які використовувалися для ударів по українських цілях, поставивши під сумнів неодноразові заперечення Іраном того, що він постачав таку зброю своєму союзнику Росії. Офіційні особи Пентагону також публічно підтвердили використання іранських безпілотників у російських авіаударах, а також успіх України у знищенні деяких безпілотників.

Тегеран скерував офіційних осіб до Росії 18 вересня для завершення умов додаткових поставок зброї, включаючи два типи іранських ракет класу «земля-земля».

Оцінка розвідки, якою останніми днями поділилися українські та американські офіційні особи, стверджує, що збройна промисловість Ірану готує першу партію ракет Fateh-110 і Zolfaghar, двох добре відомих іранських балістичних ракет малої дальності, здатних вражати цілі на відстані 300 і 700 кілометрів. Якщо це буде здійснено, то це буде перша поставка таких ракет до Росії з початку війни.

Офіційні особи говорили за умови, що їхні імена та національність не будуть розголошені через надзвичайно делікатну ситуацію, пов’язану зі збором розвідданих.

У серпні ці ж чиновники ідентифікували конкретні іранські безпілотники серії Shahed і Mohajer-6, які Тегеран почав постачати Росії для використання в Україні. Рештки обох типів були виявлені, проаналізовані та сфотографовані українськими силами впродовж останніх тижнів. Росія, вочевидь, перефарбувала зброю і дала їй російські назви.

Офіційні особи, поінформовані про заплановану поставку ракет, сказали, що Іран також готує нові поставки безпілотних літальних апаратів для Росії, включаючи «десятки» додаткових Mohajer-6 і більшу кількість Shahed-136. Останні, які іноді називають безпілотними літальними апаратами «камікадзе», оскільки вони призначені для влучання в ціль, здатні доставляти вибухові вантажі на відстань до 1500 миль. За словами офіційних осіб, іранські технічні консультанти відвідали території, контрольовані Росією, в останні тижні, щоб надати інструкції з експлуатації безпілотників.

Українське міністерство оборони вважає, що з 900 оперативно-тактичних ракет класу «Іскандер» в росіян залишилось 124. Звідси й спроба росіян поповнити запаси за рахунок Ірану, який відверто стає союзником Росії у війні проти України.

Скільки ще є високоточних ракет у Росії

З 29 об'єктів в Україні сім не було вражено, як це планувало міноборони, - Путін

Іранські дрони-камікадзе, ймовірно, доставлені в Білорусь для атак на захід України, - тероборона Захід

Британська розвідка дослідила іранські дрони-камікадзе: висновки втішні

Перехоплення крилатих ракет: Франція планує передати Україні системи ППО Crotale

В Україні створюватиметься нова інтегрована система ППО

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів