Перехоплення крилатих ракет: Франція планує передати Україні системи ППО Crotale

11:46 16 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Франція планує навчати на своїй території українських військових. Влада у Парижі також заявляє про подальші поставки зброї до Києва.

Про це повідомив міністр оборони Франції Себастьєн Лекорню, інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Політик нагадав, що французька армія вже навчила українців керувати гаубицею «Caesar». Тепер планується розширення масштабів навчання.

Приблизно дві тисячі українських військових планують на кілька тижнів запросити до Франції, де вони пройдуть загальновійськову підготовку.

Міністр Лекорню також повідомив, що Франція планує передати Україні системи протиповітряної оборони «Crotale». Переговори з українською стороною з цього приводу тривають.

«Ця техніка, – як сказав голова Міністерства національної оборони Франції – дозволить українцям захищати своє небо».

Крім того, Франція розглядає можливість надання Україні ще шести мобільних артилерійських установок Caesar і ракет класу «земля-земля». Наразі Париж поставив Києву 18 гаубиць "Caesar".

За словами міністра оборони Франції Себастьєна Лекорня, загалом країна має 12 батарей Crotale, однак він не уточнив, скільки з них будуть направлені до України. Він зауважив, що ціль полягає у тому, аби Київ зміг розгорнути ППО впродовж двох місяців, включаючи час на навчання військових.

Довідка

Crotale NG - дальність знищення цілей становить до 10 км, висота ураження цілей до 6 км. Архітектура комплексу передбачає встановлення всього комплексу на одне шасі на якому розміщується оглядова РЛС з дальністю виявлення літаків до 20 км, РЛС супроводження цілей та оптико-електронну систему виявлення цілей, яка, в залежності від погодних умов забезпечує виявлення на відстані від 10 до 19 км.

Комплекс забезпечує пуск до 8 ракет VT-1 з радіокомандою системою наведення, вони забезпечують перехоплення цілей зі швидкістю до 1800 км/год. VT-1 має велику маневровість та здатна витримувати перевантаження до 35g, а швидкість становить до 3,5 Маха. Кількість цілей, які можуть обстрілюватись одночасно складає до 4 одиниць, а швидкість реакції комплексу складає лише п'ять секунд завдяки цифровізації комплексу.

Таким чином Crotale NG має вкрай високі характеристики, які дозволяють його використовувати, як у прифронтовій зоні для знищення літаків та вертольотів противника, так і в тилу для перехоплення крилатих ракет.

Більше того, Crotale NG також знаходиться на озброєнні Греції - 9 одиниць та Фінляндії - 20 одиниць під назвою ITO 90. Тобто не виключно, що окрім Франції ці ЗРК можуть бути передані й цими країнами. Окрім того, у Південній Кореї стоїть на озброєнні доволі значна кількість локалізованої версії K-SAM Pegasus - 114 одиниць, що також говорить про відносну доступність ракет до ЗРК у випадку необхідності.

Франція хоче, щоб Україна повернула контроль над Кримом у рамках військової перемоги над Росією

Франція, Німеччина, Італія і Румунія - за надання статусу кандидата в ЄС для України

Найбільші в історії ЄС: у Польщі розпочинають навчання українських військових

У англійців - шок: 450 українських солдатів пройшли навчання у Великій Британії з низки озброєнь (відео)

Американці почнуть навчання українських військових найближчими днями

За шкалою від нуля до 10 ефективність Збройних сил України - 12, - Пентагон

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів