Франція хоче, щоб Україна повернула контроль над Кримом у рамках військової перемоги над Росією

12:36 16 червня 2022 р.

Фото до новини

Франція хоче, щоб Україна повернула контроль над Кримом у рамках військової перемоги над Росією, повідомляє французьке дипломатичне джерело.

Заява прозвучала під час візиту до Києва лідерів Франції, Німеччини та Італії. Джерело розмовляло з журналістами, які подорожували з французькою делегацією у четвер, інформує CNN, пише Dailylviv.com.

"Ми - за цілісну перемогу з відновленням територіальної цілісності на всіх завойованих росіянами територіях, включаючи Крим", - сказав французький чиновник, маючи на увазі Чорноморський півострів, який Росія насильно анексувала в України в 2014 році.

Коли війна закінчиться, будуть необхідні переговори, щоб визначити тип гарантій безпеки для України та відносин між Україною та НАТО, зазначило дипломатичне джерело, щоб «знати, як ми будуємо міцний мир».

"На кону поставлена ​​безпека всіх нас", - сказали вони, додавши, що українську "військову перемогу має визначити Зеленський".

Довідкова інформація: у четвер до Києва прибули президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц та прем’єр-міністр Італії Маріо Драгі.

Троє лідерів прибули до Києва потягом, де, як очікується, зустрінуться з президентом України Володимиром Зеленським і висловлять «послання європейської єдності».

У розмові з журналістами на платформі, коли він прибув на київський вокзал, Макрон сказав, що лідери також відвідають місце імовірної різанини.

Відповідаючи на запитання, чи є у нього послання для українців, Макрон сказав, що у нього є «послання європейської єдності, адресоване українським чоловікам і жінкам».

«Найближчі тижні, ми знаємо, будуть дуже важкими», – сказав він. «Я хочу підтримати їх і бути на їхньому боці».

До Києва прибув Президент Румунії: як зустріли (відео)

Сьогодні Білий дім повідомить про нову допомогу Україні

У Брюсселі розпочалася третя зустріч у форматі Рамштайн

Як тільки українці отримають обіцяну зброю, Керченський міст стане ціллю №1, - генерал-майор

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів