лавров зірвав плани Ізраїлю залишатися поза війною між Росією та Україною

12:13 3 травня 2022 р.

Фото до новини

Плани Єрусалима якось залишитися поза війною між Росією та Україною були зірвані.

Про це повідомляє видання The Jerusalem Post, пише Dailylviv.com.

Виклик Міністерством закордонних справ у понеділок посла Росії в Ізраїлі Анатолія Вікторова на знак протесту проти кричущих коментарів міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова про те, що у Гітлера «єврейська кров», знаменує собою кінець намагань Ізраїлю якось утриматися від російсько-української війни.

Коментар Лаврова прозвучав у відповідь на запитання італійського радіо-інтерв’юера про те, як він міг назвати президента України Володимира Зеленського нацистом, якщо сам Зеленський єврей. Крім того, Лавров сказав: «Ми вже давно чуємо, як мудрий єврейський народ каже, що найбільші антисеміти – це самі євреї».

Незважаючи на зацікавленість Ізраїлю не боротися з Росією, тому що це може вдарити бумерангом проти неї в Сирії, де росіяни домінують і можуть завдати Ізраїлю значної шкоди, щоденні жахи в Україні, рухи на міжнародній арені, які змушують країни ставати на чиїсь сторони, і такі слова, як слова Лаврова, унеможливили Ізраїлю залишатися «нейтральним».

Крім того, зацікавленість прем’єр-міністра Нафталі Беннета в посередництві в конфлікті – спочатку одна з причин нерішучого засудження Росії – ні до чого не привела. Ізраїль не має ані важелів впливу на росіян, ані гарантій безпеки для українців, які б зробили його серйозним посередником.

"Я дуже суворо ставлюся до заяви російського міністра закордонних справ», – сказав Беннет. - Його слова неправдиві, а їхні наміри неправильні. Мета такої брехні — звинуватити самих євреїв у найжахливіших злочинах в історії, які були скоєні проти них, і тим самим звільнити ворогів Ізраїлю від відповідальності».

Нагадаємо, що з початку вторгнення російських військ в Україну Ізраїль відмовлявся постачати Києву будь-яку оборонну продукцію. 20 квітня, після майже двох місяців військових дій, міністр оборони Ізраїлю Бені Ганц дозволив поставити Україні каски та бронежилети для рятувальних служб та громадських організацій. Також в Україні діяв ізраїльський польовий шпиталь.

У Лондоні пікетували будинок доньки Лаврова

Зміцнений нейтралітет на прикладі Ізраїлю: Україні пропонують нову концепцію

Ізраїльський мобільний госпіталь покидає Львівщину

Міністр з Єрусалиму відвідав ізраїльський польовий шпиталь на Львівщині

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

bbc.co.uk/ukrainian/

 

новобудови Львів