Зміцнений нейтралітет на прикладі Ізраїлю: Україні пропонують нову концепцію

13:07 31 березня 2022 р.

Фото до новини

Україна, яка розглядає принцип "зміцненого нейтралітету", отримала пропозицію від ізраїльських військових експертів наслідувати їхню країну. Як стверджує один із учасників переговорів із росією щодо завершення війни, голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, це допоможе нашій державі отримати максимальну оборону від будь-яких вторгнень.

Подробиці він повідомив в ефірі телемарафону "UA Разом", передає Обозреватель, пише Dailylviv.com.

За його словами, Україна має всі можливості наслідувати приклад Ізраїлю. Про це свідчить і сама пропозиція закордонних експертів — нібито ізраїльтяни не роблять подібних пропозицій тим державам, які не мають на це шансів.

Загалом подібну концепцію сам Давид Арахамія вельми схвалює.

"Зміцнений нейтралітет на прикладі Ізраїлю — коли є своя оборонна армія, є все озброєння оборонного характеру, "залізні куполи", ракетне озброєння", — пояснив політик.

Слід зазначити, що Ізраїльський приклад нейтралітету — незвичайний, адже армія цієї держави вважається однією з найкращих, причому як за рівнем підготовки військовослужбовців, так і технічною складовою. Ну а "залізний купол" Ізраїлю є однією із найвідоміших тактичних систем протитанкової оборони. Такий захист дозволяє оберігати міста та селища від тактичних ракет противника, які можуть бути випущені з відстані 4-70 кілометрів.

Перемовини в Стамбулі між Україною і Росією: що вирішили

Руки один одному не потиснули: головні вимоги на переговорах між Україною і Росією

Абрамович, який курсував між Москвою, Львовом, і ще двоє українських переговорників мали симптоми отруєння, - ЗМІ

Посол Ізраїлю в Україні не хоче змиритися з історичною роллю провідника ОУН Степана Бандери

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів