Абрамович, який курсував між Москвою, Львовом, і ще двоє українських переговорників мали симптоми отруєння, - ЗМІ

19:35 28 березня 2022 р.

Фото до новини

Російський олігарх Роман Абрамович та учасники української делегації на переговорах з Росією мали симптоми отруєння після зустрічі, яка відбулася в Києві на початку цього місяця. Таку інформацію повідомляють люди, знайомі з цією ситуацією.

Про це повідомляє американське видання The Wall Street Journal, пише Dailylviv.com.

Як розповідає видання, Абрамович, який курсував між Москвою, Львовом та іншими переговорними майданчиками, а також двоє українських переговорників відчули симптоми, які включали почервоніння очей, постійну сльозотечу та лущення шкіри на обличчі та руках.

За словами джерел WSJ, Абрамович та переговорники підозрюють, що до цього можуть бути причетні прихильники "жорсткої лінії" в Росії, які хочуть саботувати переговорний процес про припинення війни. Однак точно невідомо, хто саме причетний до цього.

Наразі, як повідомляє видання, Абрамович та переговорники, серед яких Рустем Умеров, перебувають у нормальному стані, їх життю нічого не загрожує.

З Абрамовичем також зустрічався президент Володимир Зеленський. керівник держави, за даними WSJ, не постраждав. Прес-секретар Зеленського розповів виданню, що у нього немає жодної інформації про будь-які підозри на отруєння.

Розслідувач Христо Грозєв сказав, що бачив наслідків отруєння пана Абрамовича та українських переговорників, але вчасно взяти зразки не вдалося в західноукраїнському місті Львові, через яке вони їхали, оскільки ці люди поспішали поїхати до Стамбула.

На той час, коли німецька судово-медична група з необхідними ноу-хау змогла провести експертизу, минуло занадто багато часу, щоб підозрювану отруту було виявлено, сказав він. «Це не було метою вбити, це було лише попередження», – сказав пан Грозєв.

Джерела WSJ зазначили, що західні експерти, які розглянули інцидент, сказали, що важко визначити, чим саме були викликані симптоми: хімічною чи біологічною отрутою, чи якимось електромагнітним випромінюванням.

Зазначимо, що група журналістів-розслідувачів Bellingcat теж заявила, що члени української делегації, які брали участь у переговорах у ніч з 3 на 4 березня 2022 року, відчували симптоми отруєння.

Нагадаємо, сьогодні у ЗМІ з'явилася інформація про отруєння Умерова. Однак сам нардеп спростував ці чутки, заявивши, що відчуває себе задовільно.

Путіна можуть усунути від влади ключові люди в Кремлі, – екскерівник МЗС Росії

Путіна отруять, підірвуть або застрелять - ексагент DGSE

Росія склала списки тих, кого треба арештувати чи вбити в Україні після вторгнення – ЗМІ

Вбити Зеленського і уряд України - місія групи Вагнера, яку розшукують у Києві

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів