Концентрація російських військ у Білорусі викликає побоювання щодо відкриття нового фронту, - Польща

19:39 22 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький заявив, що концентрація російських військ у Білорусі викликає побоювання щодо подальшої ескалації війни в Україні

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький наголошує, що концентрація російських військ у Білорусі викликає побоювання щодо подальшої ескалації війни, яку Росія розпочала проти України.

Очільник уряду заявив, що весь вільний світ стурбований можливими намірами Росії відкрити новий фронт, використовуючи для цього територію Білорусі. «Ми занепокоєні, обговорювали це вже вчора, позавчора на Європейській раді, також я обговорював це питання  з очільниками урядів, всі вони занепокоєні концентрацією російських військ на території Білорусі», — додав він. 

Прем'єр-міністр запевнив, що НАТО і Євросоюз рішуче зреагують на можливий сценарій нападу на Україну з території Білорусі. Тим часом українська сторона закликає білорусів задаватися в полон, якщо вони будуть змушені перетнути кордон країни зі зброєю в руках. 

У Білорусі дислокуються російські війська, самопроголошена білоруська влада проводить приховану мобілізацію, створюються спільні білорусько-російські війська. Водночас білоруські добровольці з полку імені Кастуся Калиновського воюють на боці України. 

Нещодавно український Генштаб прогнозував, що можливий повторний удар з боку Білорусі буде спрямований на західні області з метою перерізання шляхів сполучення західної допомоги в Україну.

Нове вторгнення з Білорусі є малоймовірними в найближчі місяці: чому, - ISW

Зліт Міг-31К з Білорусі, носія ракет Кинджал, - Беларускі Гаюн (доповнюється)

Уночі до Білорусі з РФ прилітав Ан-148, який привіз невідомий вантаж, - БГ

Іранські дрони-камікадзе, ймовірно, доставлені в Білорусь для атак на захід України,- тероборона Захід

Білорусь запровадила режим контртерористичної операції

До військ Білорусі і Росії, які розгортають на західному напрямку, увійде 70 тис білорусів, - Лукашенко

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів