Уночі до Білорусі з РФ прилітав Ан-148, який привіз невідомий вантаж, - БГ

11:28 8 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Уночі 8 жовтня на військовий аеродром Мачулищі прилетів в Білорусі пасажирський Ан-148 ВКС РФ з реєстраційним номером RA-61733, який прямував із Москви зі зупинкою у Ростові-на-Дону.

Про це інформує Беларускі Гаюн, пише Dailylviv.com.

На публічних авіарадарах таких, як FlightRadar24, видно, що при прильоті/вильоті з Ростова літак або вимикав ADS-B відповідач (переданя координатів), або в цьому районі немає приймачів, які транслюють шлях борту на FR24. Але точно відомо, що в Мачулищах Ан-148 приземлився о 02:35.

"Відомо, що борт привіз невідомий вантаж, який розвантажували трохи менше години, вже о 03:38 борт відлетів з Мачулищів і попрямував на військовий аеродром Чкаловський (Московська обл, РФ).

Беларускі Гаюн нагадує, що 6 жовтня RA-61733 літав з Москви до іранського Тегерана, однак зв'язок між цими польотами, якщо він і є, на даний момент не встановлено.

У той же час, якщо припустити, що зв'язок є, то доречним буде додаткове припущення, що на борту могли привезти: іранські дрони, запчастини до них та/або фахівців з налаштування.

У Білорусі  цей літак зауважили не вперше. 7 лютого 2021 року він уже прилітав у Мачулищі з Ростова і тоді привіз на борту близько 15 військових ВПС РФ, які брали участь у спільному штабному тренуванні регіонального угруповання військ (сил ) з РФ.

Іранські дрони-камікадзе, ймовірно, доставлені в Білорусь для атак на захід України,- тероборона Захід

Росія атакувала дронами-камікадзе Білу Церкву: 6 влучань, - Олексій Кулеба (відео)

Одеську і Миколаївську області вночі атакували дрони-камікадзе: шість збито

Збиті чотири російських дрони-камікадзе

Ізраїль надасть Україні обладнання для боротьби з безпілотниками

ЗСУ збили шість безпілотників-камікадзе і Су-25. Зеленський відреагував на дії Ірану

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів