Росія купує в Ірану 1000 безпілотників

19:36 14 серпня 2022 р.

Фото до новини

Іранські безпілотники Shahid 129 можуть літати понад 24 години.

Росія уклала контракт з Іраном на закупівлю 1000 безпілотників після того, як Іран передав кілька літаків і тренажер, на якому тренувалися російські офіцери: вони успішно використали перші безпілотники в Україні. Про це вчора повідомив відомий військовий журналіст і аналітик Елайджа Дж. Маньє, пише Dailylviv.com.

Тегеран вважає це визнанням своєї передової і ефективної військової промисловості, досягнутої попри 43 років санкцій США щодо «Ісламської Республіки». 

За останнє десятиліття Росія не приділяла багато уваги та інвестицій галузі дронів. Натомість Москва зосередилася на розробці гіперзвукових ракет, випередивши США. Інтерес Росії у військових розробках зосередився на стратегічних ракетах з ядерною боєголовкою, тоді як тепер безпілотники стали необхідними для кожної армії. Іран також розробив свої високоточні ракети великої дальності, щоб досягти відстані 2000 км, і вони були успішно використані в Іраку та Сирії проти різних цілей. Однак, як ми бачимо, Тегеран також зосередився на інтенсивному розвитку своєї індустрії безпілотників. Тегеран використав його в Сирії і передав своїм союзникам у Лівані, Сирії, Іраку та Ємені, а також палестинцям у Газі.

За словами добре поінформованих джерел в Ірані, купівля безпілотників такою державою, як Росія, є важливим показником, що підтверджує якість і розвиток іранської промисловості, яка досягла успіху у виробництві найсучасніших безпілотників, таких як Shahid 129, що можуть літати понад 24 години. 

Довідково

Елайджа Дж. Маньє — досвідчений кореспондент у зоні військових дій і політичний аналітик з понад 35-річним досвідом висвітлення Близького Сходу та Північної Африки. Він спеціалізується на звітності в реальному часі про політику, стратегічне і військове планування, тероризм і боротьбу з тероризмом. Маньє висвітлював багато ключових війн і військових зіткнень у регіоні.

Росія для війни з Україною нелегально завозить зброю з Іраку

Президент Ірану вибачився за збиття військовими літака МАУ

США готуються включити росію до списку країн - спонсорів тероризму: що це означає

В Україну, ймовірно, вирушають досвідчені найманці з російських приватних військових компаній, - Британія

Китай показує війну в Україні як вимушені кроки Путіна

Китай надав Росії політичну підтримку, - генеральний секретар НАТО

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів