Президент Ірану вибачився за збиття військовими літака МАУ

09:20 11 січня 2020 р.

Фото до новини


Фото: ukrinform.ua

В Ірані оголосили вранці в суботу, 11 січня, що його військові випадково збили український пасажирський літак.

Про це повідомили в часописі «The New York Times» із посиланням на заяву іранських військових. Помилка була спричинена тим, що літак здійснив різкий, несподіваний поворот у бік засекреченої військової бази, йдеться в заяві.

В американському часописі констатують, що повідомлення військових відкидає попереднє твердження Ірану про те, що аварія сталася внаслідок технічної проблеми літака. Хоча раніше він наполегливо заперечував, що його збила ракета. В «The New York Times» вважають, що в Ірані взяли на себе відповідальність через міжнародний тиск, який чинився на країну,

Президент Ірану Хассан Рухані вибачився за збиття іранськими військовими українського пасажирського літака, висловивши співчуття сім'ям загиблих. Він написав у своєму «Twitter»: «Ісламська Республіка Іран глибоко шкодує про цю катастрофічну помилку. Мої думки і молитви присвячені усім сім'ям, які перебувають у жалобі. Я висловлюю щирі співчуття».

Рухані зазначив, внутрішнє розслідування Збройних сил дійшло висновку, що «ракети, випущені через людську помилку, що призвела до жахливої катастрофи українського літака і загибелі 176 невинних людей». Він також підкреслив, що розслідування цієї «великої трагедії і непростимої помилки» триває.

Як інформував «Щоденний Львів», літак «Міжнародних авіаліній України» зі 180 пасажирами розбився в Тегерані.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів