Білорусь запровадила режим контртерористичної операції

17:44 14 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Самопроголошений президент Білорусі Аляксандр Лукашенка вирішив провести в країні приховану мобілізацію для доукомплектування бойових частин.

Про це в п'ятницю, 14 жовтня, повідомила незалежна білоруська газета «Наша Ніва» з посиланням на джерела в армії. Цю інформацію подала Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com. 

Мобілізація проходитиме під приводом «перевірки боєздатності», — інформує видання. На першому етапі мобілізація не стосуватиметься великих міст.

Як пише «Наша Ніва», такі дії збільшують ймовірність ескалації на білорусько-російському кордоні, яку поки що аналітики оцінюють, як низьку, незважаючи на те, що Лукашенка оголосив про розгортання в Білорусі спільного з РФ угруповання військ.

ЗМІ також наводять слова міністра закордонних справ Республіки Білорусь Уладзіміра Макея, який в інтерв'ю для російського видання «Ізвєстія» заявив, що «Білорусь запровадила режим контртерористичної операції». Детальної інформації на цю тему немає. Державні органи про це не повідомляли.

Білоруська опозиція повідомляє, що білоруським військовослужбовцям заборонили виїзд за кордон, вони можуть поїхати лише до Росії. А офіцерам запасу пропонують повернутися на службу.

Білорусь на навчаннях відпрацьовуватиме захоплення західної України, - Генштаб

Військові ешелони з РФ у Білорусь прибуватимуть через три залізничні прикордонні переходи

До військ Білорусі і Росії, які розгортають на західному напрямку, увійде 70 тис білорусів, - Лукашенко

З 29 об'єктів в Україні сім не було вражено, як це планувало міноборони, - Путін

Скільки ще є високоточних ракет у Росії

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів