Мобілізація на росії: як оцінюють її наслідки в США

13:02 22 вересня 2022 р.

Фото до новини

Оголошення російського президента владіміра путіна про «часткову мобілізацію» 21 вересня відобразило багато проблем, з якими Росія стикається під час невдалого вторгнення в Україну, які Москва навряд чи зможе вирішити в найближчі місяці.

Цю ситуацію проаналізував Інститут дослідження війни (ISW), пише Dailylviv.com.

Наказ путіна мобілізувати частину «підготовленого» резерву Росії, тобто осіб, які пройшли строкову службу, не створюватиме значної бойової сили Росії впродовж місяців. Цього може бути достатньо, щоб у 2023 році підтримувати нинішній рівень російської військової сили за рахунок компенсації втрат росіян.

Міністр оборони Росії сергєй шойгу заявив в інтерв’ю 21 вересня, що це відбуватиметься поетапно, що, ймовірно, запобігатиме будь-якому раптовому притоку російських військ, який може різко змінити хід війни.Таким чином, часткова мобілізація Росії не позбавить Україну можливості звільнити більшу частину окупованої території до зими.

Путін і шойгу рішуче заявили, що будуть мобілізовані лише резервісти, які пройшли первинну військову службу, давши зрозуміти, що Росія не буде розширювати призов. шойгу також заявив, що студенти не постраждають, і сказав їм безтурботно займатися навчанням. Ці коментарі явно мали на меті розвіяти побоювання російського населення щодо того, що «часткова мобілізація» є кодом загального призову.

Незрозуміло, скільки російського резерву вже залучено воювати в Україні. Як повідомляється, у листопаді 2021 року представники західної розвідки заявили, що Росія призвала «десятки тисяч резервістів» у рамках передвоєнної мобілізації. У червні 2022 року українські військові повідомили, що російські війська скерували 80 000 військовослужбовців мобілізованого резерву для боротьби в Україні. Російські військові, ймовірно, викликали найбільш боєздатні резерви під час передвоєнної мобілізації, що свідчить про те, що нинішня часткова мобілізація розпочнеться зі залучення менш боєздатного персоналу з самого початку.

Російські резерви спочатку погано навчені і не проходять підвищення кваліфікації після завершення терміну призову. Російська обов'язкова військова служба триває всього один рік, що дає призовникам мало часу, щоб навчитися бути солдатами. Відсутність перепідготовки після цього початкового періоду прискорює деградацію набутих солдатських навичок з часом. шойгу говорив про намір призвати резервістів із «бойовим досвідом», але дуже мало російських резервістів, крім тих, які зараз служать в Україні, мають бойовий досвід.

Шойгу описав цілеспрямований навчальний процес, який має тривати тижні, якщо не місяці, щоб привести резервістів у бойову готовність із цивільного життя.

Натомість голова комітету Ради Федерації з оборони і безпеки віктор бондарєв заявив, що мобілізовані резервісти будуть тренуватися більше місяця перед тим, як їх скерують на службу.

З іншого боку, військовий комісаріат Курської області оголосив, що резервісти віком до 30 років скерують негайно без додаткової підготовки.

Росія планує втратити вбитими 300 тисяч військовослужбовців

Путін привів війну до будинку кожного росіянина

Перед записом телепромови путіна троє високопосадовців попросилися у відставку

путін розкаже, кому не виїхати з росії

У США заявили, що путін, ймовірно, оголосить загальну мобілізацію

Бермудський трикутник: секретар РНБО відреагував на мобілізацію на Росії

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів