Росія планує втратити вбитими 300 тисяч військовослужбовців

10:21 22 вересня 2022 р.

Фото до новини

МВС Росії з 22 вересня доручило співробітникам дорожньої поліції влаштовувати облави на чоловіків, які їдуть в автомобілях.

Учора в багатьох містах росії, в тому числі у Москві і Санкт-Петербурзі, поліція силоміць і брутально затримала загалом кілька тисяч протестувальників проти оголошеної путіним часткової мобілізації - з тих багатьох тисяч, хто на вулицях скандував гасло "Ні - війні!", аналізує Dailylviv.com

Сьогодні вранці, повідомляють соціальні мережі, затриманим чоловікам працівники військкоматів уже примусово вручають повістки у місцях затримання.

А кремлівські пропагандисти агітують президента за те, щоб поширити обов'язкову мобілізацію і на категорію студентів.

Не дивно, що на російсько-грузинському, російсько-казахстанському, російсько-фінляндському кордонах вночі утворилися багатокілометрові черги охочих покинути росію у зв'язку з оголошеною президентом частковою мобілізацією.

Всі авіаквитки на рейси з росії за кордон викуплені на кілька тижнів вперед.

Вочевидь, головна причина такої швидкої негативної реакції російського суспільства в тому, що воно - всупереч багаторічним неправдивим соцілогічним дослідженням - не вірить своєму маленькому диктатору.

Підтвердженням цьому є інформація з інсайдерських джерел про реальні цифри майбутньої мобілізації. 

"Цифра «часткової» мобілізації в 300 тисяч це брехня! - повідомляє сьогодні інсайдерський ТК Генерал СВР. - Мобілізувати планується до кінця року 500 тисяч і до березня наступного року ще 500 тисяч осіб! 

Загальна оцінка втрат до березня наступного року - близько 300 тисяч убитими і пораненими Ці цифри зафіксовані в планах і доповідях президенту, на підставі яких він приймав рішення.

Заходи щодо забезпечення мобілізації планують найжорсткіші: із забороною пересування, навіть, країною, із залученням сил МВС і Россгвардії, із блокуванням банківських рахунків осіб, що ухиляються від мобілізації. 

Опір утилізації, або мобілізації, якщо завгодно, необхідний усіма доступними силами і засобами. Президент росії владімір путін боїться власного народу, настав час показати, що недаремно!"

МВС Росії з 22 вересня доручило співробітникам дорожньої поліції влаштовувати облави на чоловіків, які їдуть в автомобілях. Зупиняти легкові автомобілі під керуванням чоловіків і після перевірки документів скеровувати їх до представників військкоматів, а також організувати мобільні групи з двох автополіціянтів і двох військовиків на внутрішньоміських дорогах.

«Порушення путіним власних обіцянок не мобілізовувати частину свого населення і незаконна анексія частин України є визнанням того, що його вторгнення зазнає невдачі. Україна виграє цю війну», - заявив міністр оборони Великобританії Бен Воллес.

У Міноборони Великобританії пояснили, що на такий крок російський президент наважився, коли росія вичерпала запас добровольців, які бажають воювати в Україні. Тому мобілізація — єдиний шанс отримати таку необхідну бойову міць.

Однак у відомстві вважають, що навіть це рішення навряд чи допоможе росії. По-перше, навіть обмежена мобілізація, швидше за все, буде вкрай непопулярна серед частини населення росії. По-друге, перш ніж мобілізовані виявляться боєздатними, мине щонайменше кілька місяців.

Станом на ранок 22 вересня росія втратила на війні з Україною 55 510 осіб особового складу своєї армії, повідомив Генштаб ЗСУ.

Путін привів війну до будинку кожного росіянина

Перед записом телепромови путіна троє високопосадовців попросилися у відставку

путін розкаже, кому не виїхати з росії

У США заявили, що путін, ймовірно, оголосить загальну мобілізацію

Бермудський трикутник: секретар РНБО відреагував на мобілізацію на Росії

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів