Перед записом телепромови путіна троє високопосадовців попросилися у відставку

09:16 21 вересня 2022 р.

Фото до новини

Силові еліти без ентузіазму зустріли рішення президента, вважають інсайдерські джерела.

"Вчора у кремлівських елітах був великий переполох, - повідомив у ТК інсайдерський канал Генерал СВР, пише Dailylviv.com. - Президент росії путін дав розпорядження першому заступнику керівника адміністрації президента рф Сєргєю Кірієнку провести в найкоротші терміни «референдуми» про приєднання до Росії на всіх окупованих територіях Донецької, Луганської, Запорізької і Херсонської областей України. Путін також дав відмашку державній Думі та уряду на запровадження в кримінальний кодекс рф таких понять, як «мобілізація», «воєнний стан» і «воєнний час». Після чого путін у присутності кількох людей сказав, що звернеться з посланням до народу. Більше того, президент недвозначно сказав про участь у зверненні до народу міністра оборони Сергія Шойгу.

Як тільки розпорядження президента почали втілюватися в життя, численна кремлівська публіка, яку ніхто заздалегідь ні про що не інформує, збентежилася. Спочатку голова центрального банку рф Ельвіра Наббіуліна, а потім ще дві людини з уряду Росії звернулися до президента з проханням про відставку. На той час, як путін відправився писати текст послання, попередивши Шойгу про те, що для нього вже готова промова про підтримку рішення президента про введення воєнного стану в кількох суб'єктах рф, часткову мобілізацію і забезпечувальні заходи її проведення, путіну доповіли про хвилювання в елітах і «тиху паніку» у більшості істеблішменту.

Силові еліти також без ентузіазму зустріли рішення президента, про що, власне, путіну і повідомив Ніколай Патрушев. Зачинившись, щоб писати текст звернення, путін затримався до початку запису. Коли президент вийшов і розпочалася підготовка до зйомки, він почав кашляти.

Декілька спроб розпочати запис звернення зривалися через кашль. Після четвертої невдалої спроби записати звернення до президента викликали медиків, яким путін поскаржився ще й на біль у грудях. Медики порадили перенести зйомки та піти з ними для огляду, що й було зроблено.

Є думка людей з ближнього кола президента, що путін симулював проблему зі здоров'ям для того, щоб перенести зйомки і ще раз обдумати прийняття рішень. Люди близькі до президента знають його патологічну нерішучість і невпевненість у прийнятті рішень, особливо ключових. Зйомки відбулися пізніше, тепер головне не передумати з трансляцією.

А всім, хто звернувся до президента з проханням про відставку, путін передав, що ухвалить рішення після особистого спілкування".

путін розкаже, кому не виїхати з росії

У США заявили, що путін, ймовірно, оголосить загальну мобілізацію

Кремль хоче анексувати п'яту частину України до 15 вересня: які області

ТОТ України на сфальсифікованих референдумах включатимуть до складу Росії

Окуповані території рашисти готують до рублевої зони

ХНР: нова псевдореспубліка під дулами російських військових

Жертвами окупантів найчастіше стають чоловіки призовного віку, - ГРУ Міноборони

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів