Жертвами окупантів найчастіше стають чоловіки призовного віку, - ГРУ Міноборони

21:32 27 квітня 2022 р.

Фото до новини

На окупованих територіях масово викрадають чоловіків призовного віку – поповнюють обмінний фонд та готуються до 9 травня.

Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України, пише Dailylviv.com.

▪На зайнятих ворогом територіях Харківської, Запорізької, Херсонської, Миколаївської, Луганської, Донецької областей проводяться масштабні «фільтраційні заходи». Жертвами окупантів найчастіше стають чоловіки призовного віку. Передовсім – ветерани АТО/ООС, колишні військові і правоохоронці, проукраїнські активісти.

▪Відомо, що в приміщеннях херсонського ізолятора тимчасового утримання перебувають понад 300 проукраїнських активістів і ветеранів АТО/ООС, яких допитують і катують.

▪У селі Велика Лепетиха Херсонської області створено фільтраційний табір. Нещодавно туди прибули близько 400 російських військовослужбовців, одягнених у форму росгвардії. Вони шукають і затримують чоловіків призовного віку. Затриманих українських чоловіків масово вивозять в напрямку окупованого Криму. Головна мета таких дій – «поповнення обмінного фонду». Українських заручників планують обмінювати на російських військових злочинців. Навіть за умови, якщо українці не брали участі у бойових діях 2022 року.

▪Також не виключена організація пропагандистських «парадів перемоги» за участі затриманих українців. Згідно з отриманою інформацією їх можуть спробувати видати за «військовополонених» і провести вулицями окупованих міст. Аналогічні заходи відбувались в Донецьку 2014 року. Тоді українських героїв після численних тортур примусили пройти центральною вулицею Донецька, де їх піддавали знущанням і приниженням.

▪Подібні дії російської влади – черговий воєнний злочин. Організаторів чекатиме невідворотне покарання.

Мешканців Львівщини закликають фіксувати всі воєнні злочини РФ

Прокурор у Гаазі кваліфікує дії Росії як воєнні злочини і злочини проти людства

Російських окупантів очікує Харківський трибунал, - міністр оборони

Уряд США визнав дії російських військ в Україні військовим злочином

Сейм Польщі оголосив Путіна військовим злочинцем, а Верховна Рада України - ще ні

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів