ХНР: нова псевдореспубліка під дулами російських військових

19:17 19 квітня 2022 р.

Фото до новини

На окупованій території Херсонської області друкують бюлетені, бланки, брошури, плакати і буклети для проведення голосування на «референдумі» зі створення чергової псевдореспубліки «ХНР» і визнання окупаційної влади.

Для цього залучено, зокрема, потужності друкарні у місті Нова Каховка (вул. Горького, 5а). Про це повідомило Головне управління розвідки Міноборони України, пише Dailylviv.com.

Місцеві мешканці переконані, що реального голосування не проводитимуть, окрім показових дільниць, організованих як «картинки» для російських ЗМІ. «Голосування» оформлять за допомогою паспортних даних, зібраних під час отримання «гуманітарної допомоги». Щоб отримати продуктовий пайок, мешканці мали заповнювати анкети зі зазначенням особистої інформації.

«Референдум» щодо обрання мера і адміністративного приєднання до окупованого Криму готується також в місті Снігурівка (Миколаївська область). Мешканців закликають у визначений час прийти на дільниці. Захід організовують проросійськи налаштовані голова місцевої ради Тетяна Мезіна і колишній голова Олександр Ларченко.

В окупованій Снігурівці Запорізької області розпочато перепис населення осіб пенсійного віку. Росіяни анонсують встановлення до 1 вересня російської адміністрації, відкриття відділення «пошти росії», запуск мобільного зв’язку та інтернет-послуг від російських провайдерів, введення в обіг російських рублів. Є інформація про початок оформлення російських паспортів, в тому числі – закордонних.

У ніч на 18 квітня вздовж траси Херсон – Снігурівка (відрізок між Наддніпрянське – Олександрівка) окупанти провели щільне мінування полів, посадок та ґрунтових доріг.

Ватикан промовчав про варварство путінських росіян в Україні під час хресної ходи у Римі (відео)

Російські окупанти бояться Мазепи, Петлюри, Бандери, Шухевича, Чорновола, Стуса

Медведчук просить президентів України та рф обміняти його на захисників і мешканців Маріуполя (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів