Ватикан промовчав про варварство путінських росіян в Україні під час хресної ходи у Римі (відео)

07:51 16 квітня 2022 р.

Фото до новини

Згадка про "братні народи" щезла з молитви на хресній ході у Римі, де були згадані Україна і росія. Але цього було замало, щоб українські католицькі медіа цьогоріч транслювали цю подію.

Сьогодні вночі в Римі відбулася хресна хода на католицьку пристрасну п'ятницю, пише Dailylviv.comНезважаючи на протести з України, уродженки України та росії Ірина й Альбіна у фіналі спільно пронесли хрест біля Колізею. Обидві жінки мешкають в Італії близько 20 років і разом працюють у хоспісі. 

Але у максимально скороченому тексті молитви, де були згадані Україна й росія, щез уривок про "братні народи".

Ось як розповів про цю подію у Римі інформ-ресурс Credo:

"Через протести і занепокоєння українських католиків та Посольства України при Святому Престолі текст роздумів XIII стояння Хресної Дороги в Колізеї на тему війни в Україні був повністю змінений. Замість цього вірним запропонували помолитися у мовчанні про мир у всьому світі.

Як і було оголошено заздалегідь, під час ХІІІ стояння хрест спільно тримали росіянка і українка, що разом працюють в італійському госпісі. Це рішення викликало різку та бурхливу реакцію в українському суспільстві, як у середовищі вірян, так і серед ієрархів і політиків — зокрема, свою позицію висловили Апостольський Нунцій в Україні Вісвальдас Кульбокас, єпископ-ординарій Київсько-Житомирської дієцезії Віталій Кривицький, глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук і посол України у Ватикані Андрій Юраш. 

Незавжаючи на гостру критику, у Ватикані вирішили не скасовувати свого задуму, як про це просили в Україні. Через це українські католицькі медіа відмовилися від трансляції Хресної Дороги. Однак певних змін сценарій все ж зазнав: Vatican News повідомляє, що замість тексту роздумів, запланованого до цього стояння і оприлюдненого заздалегідь, вірним запропонували помолитися у мовчанні за мир у всьому світі.

«Перед обличчям смерті мовчання є красномовнішим від слів. Тож зупинімося в молитовній тиші і нехай кожен у своєму серці помолиться за мир у всьому світі», — так прозвучав заклик до молитви, після чого над площею запанувала тиша".

Папа Римський - не політик: хрест мають нести українка і росіянка, - Ватикан

Розклад великодніх богослужінь у римо-католицьких храмах Львова

У Львові збирають 6 продуктів для великодного кошика ЗСУ

Папа Франциск закликав припинити нелюдяне кровопролиття в Україні

Папа Римський планує поїздку до Києва

З Ватикану до Львова: Папа Римський подарував автомобіль швидкої допомоги дитячій лікарні

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів